Rastebyfjellet 723 moh

Rastebyfjellet er noe så uvanlig som en steinfri tur på Lyngenhalvøya. Tross sin beskjedne høyde er utsikten upåklagelig. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Rastebyfjellet.

Startstedet for turen er ved Ima-senteret i Steindalen. Her er det flere store parkeringsplasser, grillhytte og utedo. Fra Oteren er det drøye 16 kilometer. Dette er også utgangspunktet om du ønsker å gå til Steindalsbreen som er den lettest tilgjengelige isbreen på Lyngenhalvøya.

De første 500 meterne av turen går etter ruten til Steindalsbreen, før man brekker nordover og følger østsiden av Gobijohka etter sti opp gjennom skogen. På drøye 400 moh slaker det ut og den sammenhengende stien forsvinner etter rundt 50 nye høydemeter.

Her følger det en liten etappe gjennom sporadisk kratt noen hundre meter før man er over skogen og kan følge ryggen videre til toppen. Fra det høyeste punktet har man fin utsikt mot bl.a. Falsnestinden som ligger rett over Storfjorden og skiklassikeren Daltinden som er like bak Lomsvatnet

Vi returnerte ca samme ruten.

Turdata

Dato: 25 Juli 2015
Distanse: 7,39 kilometer
Høydemeter: 664
Tidsforbruk: 1:24 (55 min opp)
Gps-plott fra gps3d.no

 

Rastebyfjellet
Ruteforslag
Starten av turen mot Steindalsbreen
Her starter stien opp mot Rastebyfjellet
Starten av stien
Som blir bedre etter hvert
Steindalstindene
Noen hundre meter med litt sporadisk kratt over skogen
Steindalsbreen med Sfinxen bak i midten
Like før toppen
Skibotn
Falsnestinden
Storfjorden
Steindalsbreen
I retning Furuflaten fra toppen
Skiklassikeren Daltinden