Vasstinden 900 moh

Vasstinden er et fint skifjell ved Nordfjorden på Kvaløya og gir gode muligheter for kveldssol og ettermiddagssløsj i «vårskisesongen». Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Vasstinden.

Vi startet turen fra en parkeringsplass øst for bebyggelsen ved Skoglund, like før Lauklines. Fra Eide Handel er det knappe 21 kilometer. Jeg har også gått Vasstinden på sommeren. 

Turen starter med en del skog og jevn stigning i retning av aksla som sommer-ruten følger. Etter hvert som vi tok høyde blir skogen åpnere og vi nådde aksla på rundt 300 moh. Vi fulgte aksla rundt 150 høydemeter, her slaker det litt ut og vi tok sikte på sørøst-ryggen til Vasstinden som vi deretter fulgte til topps.

Fra toppen er det fin utsikt i alle retningene og bortsett fra vindmølleparken er det lite å utsette på utsikten. I sørvest ser man Senja.

På returen fulgte vi ryggen drøye hundre høydemeter og vi kjørte ned den fine sørvendte toppflanken to ganger. Her er det litt brattere enn langs ryggen. Deretter kjørte vi ned like øst for aksla i en renne og videre ned til parkeringen. Litt kornglete i skogen med råtten snø.

Turdata

Dato: 15 Mars 2022
Distanse: 6,4 kilometer
Høydemeter: 896
Tidsforbruk: 2 timer med 2 x toppflanken (68 min opp)
Gps-plott fra gps3d.no

Vasstinden fra Durmålstinden
Ruteforslag
Sondre med aksla foran seg i skogen
På aksla og ferdig med skogen
Lauklines
Kattfjorden
Ryggen vi fulgte til topps, mens vi kjørte fanken ned.
Mot Bremnestinden , Sessøytinden og Breidtinden
Høgøya og Håja
Tussøya og deler av Hillesøya
Mot Sommarøya med Senja bak
En rypeflokk som har fått med seg at jakta er avsluttet

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *