Veidmannsfjellet 503 moh

Veidmannsfjellet er en fin fjelltur ved Sifjorden på Senja. Veidmannsfjellet er en kort og effektiv tur og har merket rute og sti. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Veidmannsfjellet.

Startstedet for turen er i det lille grustaket i svigen like etter Sifjorduratunnelen. Fra Silsand er det 44 kilometer og det er god plass til parkering her.

Turen starter med god sti opp mot Botnvatnet, der det venter en kort slak etappe før man starter på østryggen til Veidmannsfjellet. Her går stien i relativt bratt terreng med til tider tett kratt på begge sidene. Etter hvert som man tar høyde åpner det seg litt og man kan nyte utsikten mot Kvænan i sør.

På rundt 400 moh er man ferdig med alt av skog og utsikten tar seg veldig opp. I slak stigning går stien opp mot fortoppen, før den dreier vestover mot Veidmannsfjellets høyeste punkt. Her er det trimpostkasse og fin utsikt i alle retningene.

Det er en god sti videre vestover og jeg fulgte den noen hundre meter for utsikten sin del. Her er det nok stort potensiale for nye profilbilder i kveldssol.

Turdata

Dato: 16 Juni 2022
Distanse: 5,4 kilometer
Høydemeter: 565
Tidsforbruk: 1:03 (32 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Veidmannsfjellet fra Sifjorden
Ruteforslag
Starten av stien
Medby
Mot fortoppen
Fortoppen med høyeste punktet bak
Postkassen
Da det gikk en fin sti videre vestover måtte jeg løpe litt ekstra
Fin utsikt noen hundre meter lengre vest. Strytinden 413 moh til venstre
Medby
Kvænan
Tilbake mot fortoppen
Ned mot Botnvatnet 69 moh
Ryggen man følger opp
Sifjorden og Kvænan

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *