Bjørnhågen 319 moh

Bjørnhågen er en veldig lett fjelltur i Senja kommune med utgangspunkt fra Tårnvatnet. Bjørnhågen har merket rute og god sti helt til topps. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Bjørnhågen.

Startstedet for turen er ved bommen ved Tårnvatnet som ligger ca 9 kilometer fra krysset på Finnfjordeidet. Det er mulig å kjøre helt opp til Tårnvatnet mot bomavgift på 50 kr. Ved å kjøre videre sparer man ca halve distansen på turen.

For min del startet turen med halvannen kilometer etter grusvegen opp mot Tårnvatnet. På høyden før vatnet er parkeringen for Bjørnhågen merket og stien starter. Ruten er merket med blåmaling på trærne og det er kloppet på de fleste myrpartiene. Ruten går tilnærmet i luftlinje mot toppen der det er postkasse og fin utsikt mot Vassbruna som har samme startsted. Man ser også Kistefjellet og Kraknestinden som jeg gikk like etter.

Turdata

Dato: 30 September 2022
Distanse: 6,23 kilometer (1,6 km hver vei fra Tårnvatnet)
Høydemeter: 285
Tidsforbruk: 40 min (25 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Bjørnhågen fra veien
Ruteforslag
Bommen
Parkering og stistart
Merking på trær og god sti
Toppen
Kistefjellet
Vassbruna