Matfjellet 623 moh

Matfjellet er med på Sørreisa kommune sin variant av «Ti på topp» og har merket rute til topps. Matfjellet er en enkel og steinfri tur med fin utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Matfjellet.

Startstedet innerst i Rabbåsdalen ligger ca 19 kilometer fra rundkjøringen i Andselv. Ved veiens ende er det ett stoppskilt der finnes det parkeringsplass for noen biler. Dette er også startstedet for en tur til Hjerrtinden som er den høyeste toppen i Sørreisa kommune.

Turen starter med skogsvei i østlig retning. De første halvannen kilometerne går etter traseen til Reistatråkket. Deretter fortsetter man like over en kilometer til etter vei før stien starter. Når man forlater veien er det litt i underkant av 200 ganske bratte høydemeter før det slaker ut den siste biten til toppen. I følge kartet er det høyeste punktet rundt to hundre meter øst for varden.

Utsikten fra toppen er fin over Andsvatnet og man ser Indre Troms-klassikeren Istinden  i sørøst.

Turdata

Dato: 8 September 2022
Distanse: 8,44 kilometer
Høydemeter: 474
Tidsforbruk: 1 time (37 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Matfjellet
Ruteforslag
Førsteklasses skogsvei i starten
Og bra skogsvei den siste biten før stistart
Stistarten er merket
Slakt den siste biten til toppen
Et ektepar på 80+ som hadde tatt turen til Matfjellet i dag og kunne anbefale turen.
Mot Flystripa i Bardufoss
Istindan
Hjerttindtuva og Hjerttinden
Gievdnečohkka og Duolboalgi
Mot Sørreisa og Finnsnes

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *