Hårberget 399 moh

Hårberget eller Hoalbmavárri er en svært enkel fjelltur med fin utsikt over Tjeldsundet i Harstad kommune. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Hårberget.

Jeg parkerte helt øverst i Årbogveien. Her er det plass til noen biler. Alternativt kan man parkere ved fotballbanen i Sandtorg ca 500 meter unna. Distansen fra rundkjøringen på Hinnøysida av Tjeldsundbrua er 8,5 kilometer.

Turen er svært enkel og man starter med en kort etappe etter skogsvei, før turen fortsetter etter fin sti i retning av Hårberget sin østre rygg. Ruten følger ryggen med jevn stigning til det høyeste punktet.

Fra toppen er det fin utsikt i alle retningene og i sør ser man nasjonalfjellet Stetinden, mens Harstads høyeste fjell Sætertinden ligger i nordøst. I nordøst ser man Kvitnesveten over Tjeldsundbrua som jeg var på like etterpå. Man ser også ned mot Sandtorgholmen som har et av eldste kjente handelsstedene i Norge nord for Trondheim og ble første gang nevnt i 1321. I dag er det hotelldrift her.

Turdata

Dato: 31 Juli 2022
Distanse: 4,11 kilometer
Høydemeter: 351
Tidsforbruk: 38 min (25 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Hårberget fra Kvitnesveten
Ruteforslag
Like etter parkeringen
Masta på Ramnflya til venstre
Sauer på stipatrulje
Ramsundet
Fjelldal
Tjeldsundbrua og Kvitnesveten
Sætertinden
Sandtorgholmen