Helgemauken 585 moh

Helgemauken er en populær fjelltur ved Olsborg i Målselv kommune. Turen har merket sti og det er også mulig å avslutte  på Linken 238 moh om du ønsker en kortere tur. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Helgemauken.

Jeg parkerte ved den store parkeringsplassen ved Mellombygdveien ca 200 meter fra krysset på E6. Det er muligens mulig å parkere øverst i boligfeltet ved stistart, men her er det litt trangere. Da sparer man rundt en kilometer hver vei på den måten.

Turen starter med en kilometer etter asfalt opp gjennom boligfeltet. Deretter fortsetter man halvannen kilometer etter skogsvei til Linken. Her er det benk og postkasse.

Nå fortsetter turen etter merket sti og det er nesten halvannen kilometer med litt opp og ned med noen korte myrpartier. Stien avsuttes med ca to kilometer med jevn stigning opp til Helgemauken. Her er  postkasse og  fin utsikt over Målselva og man ser bl.a. Sollitinden  i nord, Istindan i sør og Hjerttinden i sørvest

Turdata

Dato: 8 September 2022
Distanse: 11,32 kilometer
Høydemeter: 649
Tidsforbruk: 1:30 (55 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Helgemauken fra E6 i Takelvdalen
Ruteforslag
Turstarten i boligfeltet er skiltet
Vei med skilting
På den fine stien
Mot Helgemauken fra det flate partiet
Takelvdalen
Solltitinden
Andslimoen og Bardufoss foran Hjerttinden
Istindan
Lyngsaloene med deler av Jiehkkevarri, Lakselvtindene, Nallangaisi og Guhkkesgaisa
Målselva med broen på Olsborg
Linken