Vuovdi-Mierovárri 476 moh

Vuovdi-Mierovárri ligger midt mellom Kautokeino og Gievdneguoika og har merket rute til toppen. Vuovdi-Mierovárri er en særdeles enkel fjelltur. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Vuovdi-Mierovárri.

Startstedet for turen er i krysset mellom E45 og gammelveien over vidda. Det er parkeringsplass ved veien og det er skiltet. Distansen fra Kautokeino er ca 16,5 kilometer.

Turen starter med et par hundre meter etter grusveien, før det er skiltet mot vest der man følger en firehjulingvei som er merket videre. Det er to merkede ruter opp og jeg valgte alternativet til venstre ved et kryss etter rundt en kilometer. Det høyre alternativet er litt kortere og veien samles igjen før man når toppen.

På toppen av Vuovdi-Mierovárri er det gjestebok og det er viddeterreng i alle retningene. Distansen til toppen er rundt 2,2 kilometer.

Da det er mulig å løpe turen som en runde fortsatte jeg en halv kilometer forbi toppen etter filehjulingvei, før ruten dreier og følger en elvedal videre. Rundt to kilometer etter toppen kommer man inn på en enda bedre vei som man følger tilbake til grusveien turen startet etter.

Turdata

Dato: 20 oktober 2022
Distanse: 6,74 kilometer
Høydemeter: 154
Tidsforbruk: 37 min (15 min opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Vuovdi-Mierovárri fra myrene på retur
Ruteforslag
Skiltet ved turstarten
Krysset etter 200 meter
Toppen
Mot sørvest
Veien videre over toppen
Her følger veien kanten av elvedalen
Nede på grusveien igjen

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *