Massiv Øst for Gjømmerdalsbreen 919 moh

Massiv Øst for Gjømmerdalsbreen er en svært lite besøkt topp på Tromsø fastland. Vi var også innom den navnløse toppen like over 1220 moh og Tverrfjellet på turen vårs. Her er turbeskrivelsen fra turen. Fortsett å lese «Massiv Øst for Gjømmerdalsbreen 919 moh»

Massiv sør for Gjømmerdalsbreen 974 moh

Massiv sør for Gjømmerdalsbreen er en av mange navnløse topper i det spennende omårdet rundt Gjømmerdalsbreen. Dette er den enkleste og lettest tilgjengelige av disse toppene. Her er turbeskrivelsen fra turen til denne navnløse toppe på Tromsø fastland. Fortsett å lese «Massiv sør for Gjømmerdalsbreen 974 moh»

Tverrfjellet 1132 moh

Tverrfjellet  ved Gjømmerdalsbreen er en grei skitopp som jeg tidligere har gått en litt annen rute med stegjern og isøks. Denne gangen gikk vi en slakere og lengre varriant via Gjømmerdalsbreen. Her er turbeskrivelsen fra Tverrfjellet med ski.

 

Startstedet Laksvatn ligger ca 40 minutters kjøretur fra Tromsø. Det finnes en stor parkeringsplass like ved bensinpumpene på Laksvatn. I starten krysser man fotballbanen over skolen før man kommer inn på stien som går opp til Gjømmerdalen. Man følger lysløypa noen hundre meter før man krysser en liten bekk og fortsetter videre oppover noen hundre meter før  stien dreier nordøstover. De neste knappe halvannen kilometern går i slakt terreng før man kommer til dalen til Storelva.

 

Ved Storelva fulgte vi vestsiden av elva et stykke oppover før vi krysset elva like før vi startet på den bratte bakken opp mot dalen som går mellom Tverrfjellet og Gjømmertinden. På litt større rasfare kan det være greit å følge elva noen hundre meter lengre for en slakere rute. Med litt varrierende føre valgte vi å følge den litt slakere elvedalen opp til skardet mellom Gjømmerdalsbreen og Gjømmertinden istedenfor å gå langs ryggen.

 

Like før skardet dreide vi nordvest og opp på breen. Her er turens bratteste parti med ca 50 høydemeter med 35 graders stigning. Det er mulig å gå noen hundre meter lengre for å komme opp på breen via en slakere bakke.På en liten knaus like før vi kom inn på breen fant vi rester etter en «sladdemaskin» som ble brukt til å lage skøyteskispor på breen på 90-tallet da breen ble brukt av skiløpere og skiskyttere på sommeren for å få etterlengtet skitrening.

 

Oppe på breen siktet vi oss inn på skardet mellom Tverrfjellet og den navneløse toppen på 1174 moh. Turen fra man kommer inn på breen og til skardet er i behagelig stigning. I skardet satt vi igjen skiene og startet på de siste drøye 100 høydemeterne til fots. Gikk greit å gå uten stegjern og øks idag, men det kan nok være greit å ha med seg. På toppen er det varde og herlig utsikt mot de mange spennende toppene rundt Gjømmerdalsbreen og Lyngsalpene.

 

Turen på ca 14 kilometer og drøye 1100 høydemeter tok i greit tempo ca 4.5 timer. Detvar ca 17 kuldegrader og en del vind på toppen, så det ble ikke mange lange pauser på turen.. Greit føre fra 200 moh, men en del knoting for å komme seg gjennom skogen begge veiene.

 

Tverrfjellet
Ruteforslag
Etter stien- som er lettere å følge om sommeren...
Pila som fører deg til Gjømmerdalsbreen
Etter pila er det åpnere og en fornøyelse å gå på ski
-
Ryggen vi rundet før vi startet på dalen mellom Tverrfjellet og Gjømmertinden
-
Tverrfjellet
Turens første solglimt
En del voksen stein i dalen
-
-
I turens bratteste parti
Utsikt mot Lyngen
En mange spennende topper rundt breen, denne har ikke høyde på kartet. 1220 moh +
En annen ,1166
Dagens turmål
Sladdemaskin up for grabs!
Christoph foran 1174
På tur opp mot skardet
Her hadde vi problemer med å finne gode grunner for å ta med skiene videre..
På ryggen
-
Mot Balsfjorden
Christoph på toppen med Blåtinden i bakgrunnen
Christoph beundrer Gjømmerdalsbreen
-
-
-
Veldig bra føre i dalen

Sieidi, sørvestre topp 1042 moh

Sieidi sin sørvestre topp er i likhet med den andre Sieiditoppen et noe uvanlig turmål på Tromsø fastland. Sieiditoppene er krevende med bratt ur og litt klyving. Vi kombinerte begge toppene i denne turen. Her er turbeskrivelsen fra Sieiditraversen.

Fortsett å lese «Sieidi, sørvestre topp 1042 moh»

Massiv N av Meaccevaggejavri 1006 moh

Massiv N av Meaccevaggejavri er en  navnløs og utilgjengelig fjelltopp i nærheten av Gjømmerdalsbreen på Tromsø fastland. Vi kombinerte toppen sammen med to andre navnløse fjell i det som kanskje er det minst brukte turområdet i Tromsø kommune. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Massiv N av Meaccevaggejavri 1006 moh»

Meahccecohkka >1220 moh

Massiv N av Gjømmerbreen eller Meahccecohkka da toppen ligger ved Meahccevaggi og isbreen Meahccejietna. Toppen ligger ved Gjømmerdalsbreen i et av de fineste områdene på Tromsø fastland. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Fortsett å lese «Meahccecohkka >1220 moh»

Gjømmertinden 1101 moh

Gjømmertinden er en fin topptur i et spennende område. Stien har fått seg en liten oppgradering de siste årene og man kan følge denne til rundt 700 moh. Man kan også bruke denne stien til å komme seg til Gjømmerdalsbreen, som er en av de lettest tilgjengelige isbreene på Tromsø fastland. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Gjømmertinden. Fortsett å lese «Gjømmertinden 1101 moh»

Massiv V av Gjømmerbreen 1174 moh

Kartblad: Lavangsdalen
Kommune: Balsfjord (52) / Tromsø (63)
Primærfaktor A: ca 320 meter
Primærfaktor B: ca 120 meter
Koordinat: 3545  0218
Nærmeste høyere topp: Massiv N av Gjømmerbreen >1220 moh
Laveste punkt før høyere topp: Skardet mellom Gjømmerdalsbreen og Smalakvatnet, ca 854 m o.h.

Turbeskrivelse



Statistikk er laget av Jarle Nilsen

Tverrfjellet 1132moh

Kartblad: LavangsdalenTromsø
Primærfaktor A: ca 115 meter
Primærfaktor B: ca 115 meter
Koordinat: 3531  0125
Laveste punkt før høyere topp: Skardet mellom Tverrfjellet og massivet V av Gjømmerdalsbreen, ca 1017 m o.h.

Statistikk er laget av Jarle Nilsen