Massiv sør for Gjømmerdalsbreen 974 moh

Massiv sør for Gjømmerdalsbreen er en av mange navnløse topper i det spennende omårdet rundt Gjømmerdalsbreen. Dette er den enkleste og lettest tilgjengelige av disse toppene. Her er turbeskrivelsen fra turen til denne navnløse toppe på Tromsø fastland.

Startstedet Laksvatn ligger ca 40 minutters kjøretur fra Tromsø, ved en stor parkeringsplass ved innkjørselen til boligfeltet er det mulighet til å parkere.

I starten krysser du fotballbanen og kommer inn i lysløypa som du følger ca 500 meter opp mot en liten bekk. herfra går det sti videre oppover. Etter ca hundre meter går det en sti mot nordøst som man følger mot Storleva. Denne stien  er hugd og er av grei kvalitet hele veien til Storelva. Like før Storelva er det skiltet med en pil langs stien som nå følger Storelva oppover i slak stigning mot Gjømmerdalen.

Vi fulgte vestsiden av Storelva nesten hele veien opp til ryggen som går langs den navnløse dalen inn mellom Tverrfjellet og Gjømmertinden. Her fulgte vi dalen inn til skardet mellom Gjømmertinden og toppene rundt Gjømmerdalsbreen. For å komme opp på breen må man gå en bratt bakke på ca 20 meter før man kommer i slakere terreng igjen.

Fra breen fulgte vi ryggen fra sørvest til toppen. Utsikt fra toppen er solid med mange av de spennende toppene rundt Gjømmerdalsbreen som 1166, 1174, >1220, Tverrfjellet og Gjømmertinden. Mens man også har fin utsikt mot Sieidetoppene , Lille Piggtinden, Blåtinden og Hatten av de nærliggende toppene. Man ser også mange topper på den sørlige delen av Lyngenhalvøya.

Distansen til toppen er drøye 6 kilometer og med litt opp og ned er det noe over 1000 høydemeter på turen. I rolig tempo brukte vi ca 2.5 timer opp og 1.5 timer ned med truger. Kurt som hadde en gipset arm mente at toppen var perfekt for folk som bare har en arm tilgjengelig!

Foto Kurt Ottesen og Kent Hugo

974
Ruten vi gikk
Like over Laksvatn skole
Kurt på stien som går opp til Gjømmerdalsbreen
Hatten 719 moh
Fine mørketidsfarger på himmelen
Gjømmertinden 1101 moh
Tverrfjellet 1132 moh
Dalen opp mot Gjømmerdalsbreen
Blåtinden 1180 moh
Hatten igjen
Gjømmertinden
Tverrfjellet og den navnløse toppen på 1174 moh
Kurt før den siste stigningen til toppen
Kurt på toppen
Kent Hugo med tommelen opp for turen
Retur

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *