Massiv Øst for Gjømmerdalsbreen 919 moh

Massiv Øst for Gjømmerdalsbreen er en svært lite besøkt topp på Tromsø fastland. Vi var også innom den navnløse toppen like over 1220 moh og Tverrfjellet på turen vårs. Her er turbeskrivelsen fra turen.

Startstedet for turen er Laksvatn. Parkering fins ved skolen.

Starten av turen går etter lysløypen som ligger bak skolen. Etter noen hundre meter etter lysløypa følger ruten den merkede stien som går til Balsfjords ti på topp til Gjømmerdalsbreen. Når man nærmer seg Storelva dreier ruten opp mot dalen. Man følger elva mellom Tverrfjellet og Gjømmertinden før man dreier opp på breen. Den siste kneika opp mot breen blir litt brattere.

Vel oppe på breen rundet vi den navnløse 974 toppen før vi kjørte ned rundt 100 høydemeter før stigningen startet. Veien videre til toppen er veldig enkel og man får fin utsikt mot Lyngsalpene og deler av det minst besøkte området på Tromsø fastland.

Neste etappe gikk ned mot skardet mellom 919 og 1220 som er like under 800 moh før vi startet stigningen opp langs ryggen. Her er det rimelig bratt i 100 høydemeter før det slaker ut. Vi satt fra oss skiene på rundt 1050 moh og fulgte egga til topps som jeg har gjort ved tidligere besøk.

Vi returnerte egga og kjørte ned sørsiden mot Gjømmerdalsbreen, her er det ett par hundre høydemeter rundt 35 grader før fellene måtte på igjen i etappen bort til skardet mellom Tverrfjellet og 1174. Etter en slak etappe over breen blir det litt brattere den siste biten opp til skardet. Deretter fulgte vi ryggen til topps.

Fra toppen vurderte vi å kjøre ned en renne i sørsiden, men lite snø gjorde etappen til renna knotete og med lite soltid igjen bestemte vi oss for å kjøre ned mot breen igjen og følge oppruten ned til Laksvatn igjen.

Turdata:

Dato: 17 februar 2018
Distanse: 24,90 km
Høydemeter: 1926
Tidsforbruk: 6:15
GPS-plott fra gps3d.no

919
Ruteforslag
Starten av lysløypa fra Laksvatn
Gjermund og Kristoffer foran Tverrfjellet
Blåtindens fantastiske østside
På Gjømmerdalsbreen
919
974
Mot 1220
Tverrfjellet, 114 og 1166
Ryggen mot 1220 som vi fulgte
Jiehkkevarri fra toppen av 919
Kirstoffer med randoklubbdemo av avtaking av skifeller
Toppen av 1220
Ryggen mot 1235
1174
Opp mot Tverrfjellet
High five for Tverrfjellet

 


Kommentarer

2 kommentarer til “Massiv Øst for Gjømmerdalsbreen 919 moh”

 1. Solvor Fossum avatar
  Solvor Fossum

  Imponerende og hårete mål. Ingen tvil om hvor vi skal søke tips når vi skal til Troms. Mange flotte bilder. Våre mål er ikke så hårete. Men vi har da litt inspirasjon. Vi har en familieblogg med litt ulike turer og opplevelser. Ta en titt. Hilsen Solvor og gjengen.
  19topper.no

 2. Solvor Fossum avatar
  Solvor Fossum

  19topper.blog skulle jeg jo reklamere for…. Hehe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *