Jiehkkevarri 1834 moh

Jiehkkevarri er den høyeste fjelltoppen i Troms og er regnet som en av Norges fineste skiturer. Denne gangen besøkte jeg Jiehkkevarri på sommeren for første gang siden 2008. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Jiehkkevarri 1834 moh»

Jiehkkevarritraversen via Blåisen

Jiehkkevarritraversen blir regnet som en av Norges fineste skiturer og går gjennom fantastiske omgivelser over fylkets høyeste fjell. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Fortsett å lese «Jiehkkevarritraversen via Blåisen»

Jiehkkevarri 1834 moh

Jiehkkevarri er fylkets høyeste topp, og Jiehkkevarritraversen som vi hadde planlagt er regnet som en av Norges fineste skiturer. Da vi var uheldig med yr sine prestasjoner ble det en tur til Jiehkkevarri via Holmbukttinden og ned Blåisen istedenfor. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Jiehkkevarri 1834 moh»

Jiehkkevarri 1834 moh

Jihekkevarri er fylkets høyeste topp, og den vanlige ruten går via Holmbukttinden. Tidligere har jeg skrevet turbeskrivelse fra Jiehkkevarritraversen inkludert sørtoppen. Her er turbeskrivelsen fra 17. maiklassikeren; Jiehkkevarri via Holmbukttinden.

Fortsett å lese «Jiehkkevarri 1834 moh»

Nordre Vaggastinden 1092 moh

Nordre Vaggastinden er en krevende topp i et område med ikke så alt for mye toppturaktivitet på Lyngenhalvøya. Nordre Vaggastinden er en topp man burde ha med seg et tau og litt sikringsmidler. Vi gikk Nordre Vaggastinden sammen med Massiv mellom Vaggasblåisene 1175 i en tur på ca 11 kilometer og 1600 høydemeter. Her er turbeskrivelsen fra turen til Massiv mellom Vaggasblåisene og Nordre Vaggastinden. Fortsett å lese «Nordre Vaggastinden 1092 moh»

Jiehkkevarri, sørtopp 1672 moh

Jiehkkevarri sin sørtopp er en anonym topp som ligger på det store bredekte platået til fylkets høyeste fjell. Jeg besøkte toppen under en Jiehkkevarritravers via Holmbkttinden. Her er turbeskrivelsen fra turen min. Fortsett å lese «Jiehkkevarri, sørtopp 1672 moh»

Jiehkkevarri 1834 moh

Jiehkkevárri er fylkets høyeste fjell med sine 1834 meter. Turen over Jiehkkevarri regnes som en av Norges fineste skiturer. Det er flere alternativer for å bestige Jiehkkevarri og ruten via Holmbukttinden er den enkleste. Jeg gikk en litt utvidet Jihekkevarritravers som inkluderte sørtoppen. Her er turbeskrivelsen fra traversen min.

Fortsett å lese «Jiehkkevarri 1834 moh»

Holmbukttinden 1666 moh

Holmbukttinden er en fantastisk skitopp og den enkleste veien til fylkets høyeste fjell; Jihekkevarri. Jeg har tidligere også gått Jiehkkevarritraversen via Holmbukttinden. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Holmbukttinden.

Fortsett å lese «Holmbukttinden 1666 moh»

Holmbukttinden 1666 moh

Kartblad: Lavangsdalen
Kommune: Tromsø (4)
Primærfaktor A: ca 140 meter
Primærfaktor B: ca 140 meter
Koordinat: 5279  0726
Nærmeste høyere topp: Jiehkkevarri 1834
Laveste punkt før høyere topp: Salen mellom Holmbukttind og Jiehkkevarri, ca 1526 m o.h.

Statistikk er laget av Jarle Nilsen

Jiehkkevarri 1834 moh

Kartblad: Storfjord
Primærfaktor A: ca 1735 meter
Primærfaktor B: ca 295 meter
Koordinat: 5607  0709
Nærmeste høyere topp: Storsteinsfjellet (Narvik) 1894 moh
Laveste punkt før høyere topp: Ved Øvergårdskrysset, Balsfjordeidet, 98 m o.h

Statistikk er laget av Jarle Nilsen