Adjit 1320 (1262) moh

Adjit sin postkassetropp på 1262 moh har vært med i Storfjord kommune sin ti på topp de senere årene og har fantastisk utsikt mot Lyngsalpene. Jeg tokturen videre til punkt 1320, den siste etappen er luftig. Her er turbeskrivelsen fra turen min. Fortsett å lese «Adjit 1320 (1262) moh»

Falsnestinden 1059 moh

Falsnestinden er en fantastisk utsiktstopp i Storfjord kommune. Falsnestinden har delvis merket rute til toppen og starten går Bollmannsveien fra andre verdenskrig. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Falsnestinden. Fortsett å lese «Falsnestinden 1059 moh»

Favrrosvarri 1320 moh

Favrrosvarri er nok neppe den mest besøkte toppen i Storfjord kommune. Favvrosvarri er ikke en alt for eksotisk topp med et stort topplatå på kommunegrensen mellom Storfjord og Kåfjord. Vi gikk Favvrosvarri sammen med Adjit sin høyeste topp i en fin tur med gode stifasiliteter i starten og varrierende terreng fra flat furuskog til klyving langs luftige rygger. Her er turbeskreivelsen fra turen till Favvrosvarri og Adjit. Fortsett å lese «Favrrosvarri 1320 moh»

Søndre Favrrosvarri 1294 moh

Søndre Favrrosvarri er en lite besøkt topp i det nydelige området rundt Lulleskogen. Med gode stifasiliteter ved riktig startsted, går den noe lange distansen til toppen fort unna og utsikten fra toppen er upåklagelig med store varriasjoner fra de flate toppene på vidda mot øst og de litt mer eksotiske Lyngsalpene mot vest. Her er turbeskrivelsen fra turen til Søndre Favrrosvarri.

 

Startstedet som vi planla var fra Rattunseset, men med litt sløvskap på researchen endte vi opp med å starte ca en kilometer lengre inn Skibotndalen der naturstien til Lulleskogen starter. Det er stor parkeringsplass i forbindelse med turstien i Lulleskogen.

 

Denne sløve løsningen skapte oss en del motgang i starten av turen. Fra Rattuneset kan man følge firehjulingvei gjennom hele skogen og opp til Lulit Adjetriehppi på ca 900 moh,  mens vi på ruten vår måtte  gjennom verdens tetteste og bratteste furuskog langs Iselva / Jieknajohka opp mot 350 moh før det flatet ut og ble riktig så trivelig å være på tur. Den slake stigningen i det åpne terrenget var veldig lettgått opp mot 500 moh, der vi kom inn på firehjulingveien som vi fulgte opp et par hundre høydemeter før vi siktet oss inn på ryggen til Søndre Favrrosvarri.

 

Vi så for oss mye mye råtten snø på topplatået til Søndre Favvrosvarri, så vi valgte å gå i vestsiden for å få gå i hardere snø i den brattere siden, noe som resulterte i en liten skuffelse da vi kom oss opp på ryggen en liten kilometer fra toppen og så at det var en bar stripe over ryggen. Den siste biten mot toppen gikk i råtten snø opp mot den store varden. Vi hadde planlagt å ta Favrrosvarri 1320 og Adjit på samme turen, men nesten ei mil ekstra på det store platået fristet lite i den råtne snøen , og vi ble enig om at det beste var å returnere etter en topp, og avslutte turen med litt harryhandel på Kilpishalli, og heller gå Adjit fra Skibotn senere på sommeren. Utsikten fra denne toppen var veldig bra med Lyngsalpene i vest, Finlands høyeste topp mot nordøst og mange spennende og lite besøkte topper på sørsiden av Skibotndalen. En del sommerturer i dette området ble planlagt fra toppen før vi begynte nedturen.

 

På returen skiftet vi rute og gikk/akte ned mot Lulit Adjitriehppi fra skardet mellom 1294 og 1171 før vi stortsett holdt oss på firehjulingveien hele veien ned mot parkeringen. Turen er på litt i underkant av 20 kilometer og vi brukte like i underkant av 5 timer på turen.

Søndre Favrrosvarri
-
Ruten vi gikk. Rød opp og blå ned
Ei tilpasningsdyktig furu
I verdens bratteste furuskog ca 15 minutter ut i turen
Iselva
Iselva og ned mot startstedet. Startet etter skogsveien som er midt i bildet
På ca 350 moh ble det slakere og vi så mye lysere på livet
Petter foran østryggen til Adjit
Ryggens til dagens turmål
Utsikt sørover og mot den lange toppryggen og høye på sørsiden av Skibotndalen
På ca 600 moh på firehjulingveien
-
Adjit 1408 moh
-
Søndre Favrrosvarri
På Favrrosvarnjunni
I vestsiden av Favrrosvarnjunni
Fortsatt mye snø i Lulit Adjitriehppi
Petter studerer ryggen til Favrrosvarnjunni som vi ikke fulgte pga frykt for råtten snø
Den store varden
Mot Favrrosvarri 1320, de nesten 4 kilometerne i snø fristet ikke veldig
Mot Adjit
Peppartinden
Petter på varden og den eksotiske utsikten østover. Gleder meg til å starte toppsamlingen her:)
På returen ble været nydelig. Her er mot Adjit
Petter aker ned mot Lulit Adjitriehppi
En spenstig formet bekk
Petter foran Søndre favrrosvarri
Østryggen til Adjit
Toppene rundt Steindalsbreen, bla Gaskachokka, Nallancohkka og Nallangaisi
-
-
Ble riktig så fint vær etterhvert
Adjit 1408 moh i midten av bildet
Firehjulingveien vi fulgte mesteparten av returen

Vallasvarri 1180 moh

Vallasvarri er en ikke alt for eksotisk topp sett fra Skibotnsiden, fra Manndalen derimot ser den mye bedre ut. Jeg gikk Vallasvarri sammen med Ruikatnjarcohkka i en tur på drøye 20 kilometer i lettgått terreng. Her er turbeskrivelsen fra Vallasvarri og Ruikatnjarcohkka.

Fortsett å lese «Vallasvarri 1180 moh»

Ruikatnjarcohkka 1212 moh

Ruikatnjarcohkka er en grei topptur i lettgått terreng i Storfjord kommune med utgangspunkt fra Skibotn. Det vanskeligste med toppen er å uttale navnet. Jeg gikk Ruikatnjarcohkka sammen med Vallasvarri som ligger på Kåfjordsiden av kommunegrensa i en tur på drøye 2 mil. Her er turbeskrivelsen fra topp nr 299 og 300.

Fortsett å lese «Ruikatnjarcohkka 1212 moh»

Balgesvarri 1210 moh

Balgesvarri sin 1210 topp går inn i kategorien for «kjedelige skitopper». Balgesvarri er nok en av fylkets minst rasutsatte topper, med så godt som ingen stigninger over 15 %, utenom noen bratte bakker inni den tette furuskogeni starten av turen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Balgessvarri.

Fortsett å lese «Balgesvarri 1210 moh»