Søndre Favrrosvarri 1294 moh

Søndre Favrrosvarri er en lite besøkt topp i det nydelige området rundt Lulleskogen. Med gode stifasiliteter ved riktig startsted, går den noe lange distansen til toppen fort unna og utsikten fra toppen er upåklagelig med store varriasjoner fra de flate toppene på vidda mot øst og de litt mer eksotiske Lyngsalpene mot vest. Her er turbeskrivelsen fra turen til Søndre Favrrosvarri.

 

Startstedet som vi planla var fra Rattunseset, men med litt sløvskap på researchen endte vi opp med å starte ca en kilometer lengre inn Skibotndalen der naturstien til Lulleskogen starter. Det er stor parkeringsplass i forbindelse med turstien i Lulleskogen.

 

Denne sløve løsningen skapte oss en del motgang i starten av turen. Fra Rattuneset kan man følge firehjulingvei gjennom hele skogen og opp til Lulit Adjetriehppi på ca 900 moh,  mens vi på ruten vår måtte  gjennom verdens tetteste og bratteste furuskog langs Iselva / Jieknajohka opp mot 350 moh før det flatet ut og ble riktig så trivelig å være på tur. Den slake stigningen i det åpne terrenget var veldig lettgått opp mot 500 moh, der vi kom inn på firehjulingveien som vi fulgte opp et par hundre høydemeter før vi siktet oss inn på ryggen til Søndre Favrrosvarri.

 

Vi så for oss mye mye råtten snø på topplatået til Søndre Favvrosvarri, så vi valgte å gå i vestsiden for å få gå i hardere snø i den brattere siden, noe som resulterte i en liten skuffelse da vi kom oss opp på ryggen en liten kilometer fra toppen og så at det var en bar stripe over ryggen. Den siste biten mot toppen gikk i råtten snø opp mot den store varden. Vi hadde planlagt å ta Favrrosvarri 1320 og Adjit på samme turen, men nesten ei mil ekstra på det store platået fristet lite i den råtne snøen , og vi ble enig om at det beste var å returnere etter en topp, og avslutte turen med litt harryhandel på Kilpishalli, og heller gå Adjit fra Skibotn senere på sommeren. Utsikten fra denne toppen var veldig bra med Lyngsalpene i vest, Finlands høyeste topp mot nordøst og mange spennende og lite besøkte topper på sørsiden av Skibotndalen. En del sommerturer i dette området ble planlagt fra toppen før vi begynte nedturen.

 

På returen skiftet vi rute og gikk/akte ned mot Lulit Adjitriehppi fra skardet mellom 1294 og 1171 før vi stortsett holdt oss på firehjulingveien hele veien ned mot parkeringen. Turen er på litt i underkant av 20 kilometer og vi brukte like i underkant av 5 timer på turen.

Søndre Favrrosvarri
Ruten vi gikk. Rød opp og blå ned
Ei tilpasningsdyktig furu
I verdens bratteste furuskog ca 15 minutter ut i turen
Iselva
Iselva og ned mot startstedet. Startet etter skogsveien som er midt i bildet
På ca 350 moh ble det slakere og vi så mye lysere på livet
Petter foran østryggen til Adjit
Ryggens til dagens turmål
Utsikt sørover og mot den lange toppryggen og høye på sørsiden av Skibotndalen
På ca 600 moh på firehjulingveien
Adjit 1408 moh
Søndre Favrrosvarri
På Favrrosvarnjunni
I vestsiden av Favrrosvarnjunni
Fortsatt mye snø i Lulit Adjitriehppi
Petter studerer ryggen til Favrrosvarnjunni som vi ikke fulgte pga frykt for råtten snø
Den store varden
Mot Favrrosvarri 1320, de nesten 4 kilometerne i snø fristet ikke veldig
Mot Adjit
Peppartinden
Petter på varden og den eksotiske utsikten østover. Gleder meg til å starte toppsamlingen her:)
På returen ble været nydelig. Her er mot Adjit
Petter aker ned mot Lulit Adjitriehppi
En spenstig formet bekk
Petter foran Søndre favrrosvarri
Østryggen til Adjit
Toppene rundt Steindalsbreen, bla Gaskachokka, Nallancohkka og Nallangaisi
Ble riktig så fint vær etterhvert
Adjit 1408 moh i midten av bildet
Firehjulingveien vi fulgte mesteparten av returen

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *