Massiv N av Mannfjellet 1448 moh

Massiv Nord av Mannfjellet eller Mannfjellets nordtopp er en lettgått topp opp til 1350 moh, og relativt bratt med noen semiluftige partier de siste 100 høydemeterne. Turen er lang med 7 kilometer i luftlinje fra startstedet. Den lange Mannfjellaksla er bar tidlig på våren og toppen egner seg derfor som en tidlig sommertur.Her er turbeskrivelsen fra sesongens første fottur.

 

Startstedet like etter hårnålssvingene etter at man tar av mot Signaldalen ligger ca 1 time og 20 minutters kjøretur fra Tromsø. Det er en del muligeheter for parkering langs veien ved noen avkjøringer.

 

Fra starten er det meget god sti inn de litt i underkant av 3 slake kilometerne inn mot punkt 289 der den siste trimpostkassen er. Det er mange gode stier mot trimpostkassen, så det er av egen erfaring ikke helt umulig å svinge etter feil sti inn mot punkt 289.

 

Fra trimpostkassen blir det åpent og det begynner det å bli litt brattere, men det er fortsatt slakt og lettgått videre opp Mannfjellaksla. Den gode stien fortsetter til over 600 moh, der det blir noen litt brattere høydemeter før stien faller i kvalitet opp mot 800 moh der det er et nytt litt brattere parti. Fra ca 900 moh ser du toppen godt mens du går de siste 2 kilometerne av den lange Mannfjellaksla.

 

Videre til 1350 moh er det fortsatt veldig greit å gå, på ca 1350 moh er det en liten varde på en fortopp før den siste bratte stigningen starter mot punkt 1448. I starten gikk jeg rett opp ryggen, men måtte etterhvert traversere noen plasser i østsiden på snøfelt istedenfor å klyve opp vått og bratt berg. Enkelte partier før toppen var semiluftige. Selve toppen var flat og overraskende stor, med en varde plassert helt ute på et stup med engang man kom opp, det høyeste punktet var ca 40 meter lengre bort mot punkt 1533 av Mannfjellet. Der var det en litt mindre varde, og en upåklagelig utsikt mot bl.a Otertinden. Mannfjellets nordtopp er vel ikke noe særlig for folk med høydeskrekk,men for fjellvante folk er denne toppen grei skuring. Dette er en topp som umulig kan ha mange besøkende.

 

Totalt brukte jeg ca 4.5 timer på turen.

Fra Hatteng
Rute
En bunkers i starten av stien
Upåklagelig kvalitet på stien, det er to trimpostkasser på veien opp mot Mannfjellaksla
Den lange ryggen mot toppen
Med litt zoom
Toppen med zoom
Ved punkt 289, her er det en trimpostkasse
Otertinden
Gjestestein langs Mannfjellaksla
Noen punkt med mye stein langs ryggen
En spennende skiløype til Hattfjellet 1431
Opp mot 900 moh
På ca 1000 moh
Toppen med den spennende ryggen mot Mannfjellets hovedtopp
Ned Signaldalen
Mannfjellet 1533 og 1552
Raigegaisi 1361 moh
En fortopp på ca 1350 moh, utsikt mot 1448 toppen
I starten av ryggen mot toppen
Måtte traversere litt i østsiden på turen opp
En del klyving for å komme seg opp
Den siste biten før det flatet ut
En leken varde på en topp som var noen få meter lavere en hovedtoppen.
Hovedtoppen
Mannfjellet 1533 og 1552
Barras. En annen topp man kan gå tidlig på sesongen
Den lille varden på toppen med utsikt mot fortoppen
På returen
Bratt ned mot vest som var den planlagte ruten
Vestsiden
Ganske bratt fra øst der jeg kom opp også
Storvasstinden og Piggtinden
Mot Otertinden