Barras / Paras 1419 moh

Barras eller Paras er et kjent landemerke som rager ensom innerst i Signaldalen. Barras er med på Storfjords ti på topp og har merket rute. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er ved Rognli og veiens ende i Signaldalen. Det er ca 20 kiloemeter fra krysset ved Hatteng. Det er en enorm parkeringsplass her.

Starten av turen går etter skogsvei inn Parasdalen der man tar noen hundre høydemeter i løpet av de drøtye tre kilometerne veien følges. Like etter krysset til Finnelvvatnet forlater man veien og ruten fortsetter etter god sti på sørsiden av  bekkedalen til Skredbekken. Stien er veldig bra til drøye 600 moh og før den blir den mer sporadisk videre. Er merket med pinner og det er lett å finne fram.

Ruten følger bekkedalen til opp til noen bunkersrester fra andre verdenskrig, før man runder den bratte sørsiden av punkt 1100. På rundt 1100 moh blir det brattere og steinur på vei opp mot fjellets østrygg som man følger til topps.

På toppen er det en varde i Blåtinden light utførelse og gjestebok som er dominert av besøkende fra Finland. Det var fin utsikt både inn i Finland og Sverige fra toppen, samt mot spennende Tromsfjell som Otertinden, Mannfjellet, Piggtinden og Lyngsalpene.

Turdata:

Dato: 19 Juli 2018
Distanse: 15,85 kilometer
Høydemeter: 1312
Tidsforbruk: 2:23 (1:29 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Barras
Ruteforslag
Toppen med zoom fra Rognli
Fantastisk sti i starten av oppstigningen
Ned med Finnelva bak
Sikka som ligger på svenskegrensen
Punkt 1100 er den «hyllen»
Rester av bunkerser fra andre verdenskrig
Stien forsvinner, men er merket med pinner
Tåke på vei inn
Mot Sverige og Pæltsan
Signaldalen
Mot Kilpisjavri

Kommentarer

Ett kommentar til “Barras / Paras 1419 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *