Vasstinden 900 moh

Vasstinden på Kvaløya er en tidligere ti på topp tur i Tromsø, og som de fleste andre toppene som har vært med på ti på topp har Vasstinden meget god sti og merking hele veien til toppen. Vasstinden er også en glimrende utsiktstopp uten noen anmarsj. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Vasstinden.

 

Startstedet ved Lauklines er merket med skilt fra start og det er en parkeringsplass med plass til noen biler. Fra Kvaløysletta er det ca 28 kilometer.

 

Fra start kommer høydemeterne fort, den gode stien går litt nordøstover før den følger sørryggen oppover til punkt 495. På den første kilometeren av turen tar man 500 høydemeter før det blir litt slakere etter punkt 495. Fra punkt 495 går stien videre mot sørøstryggen som man følger videre. På ca 650 moh hvor man kommer inn på sørøstryggen forsvinner stien, men det er vardet videre oppover til toppunktet til Vasstinden.

 

Vasstinden har en stor varde på toppen og utsikten utover storhavet mot  Tussøya, Håja, Sommarøy og Hillesøya er fabelaktig. Man ser også deler av Senja fra toppen, samt nabotoppene Nordfjordtinden og Blåskredtinden og videre mot Kattfjordeidet.

 

På de ca 3 kilometerne og 900 høydemeterne til toppen brukte jeg 57 minutter , mens returen gikk på ca 35 minutter.

Vasstinden
-
Ruten jeg gikk
Skiltet ved stiens start
God sti
I et litt slakere parti på ca 150 moh før det blir brattere igjen opp ryggen
-
-
Vasstinden
Ryggen fra punkt 495
På ryggen
Toppen
-
Mot Sommarøy og Hillesøy
Høgøya foran Håja
Bremnestinden til venstre og Breitinden
Blåskredtinden som ikke ser like imponerende ut herfra
Storstolpan
Middagstinden
-
-
-
Ned mot Startstedet og Lauklinesøya