Kjølen 790 moh

Kjølen er en av Kvaløyas mest besøkte topper, men er vel ikke toppen for deg som er ute etter luftige egger. Kjølen har vært med som vintertopp i ti på topp i Tromsø 2012 og har også en merket vinterrute til toppen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Kjølen eller Stor-Kjølen.

Av mange forskjellige muligheter for startsted, gikk jeg for en parkeringsplass på sørsiden av Finnvikvatnet. Ti på toppruten starter på den store parkeringsplassen på vestsiden av tunellen gjennom Sørtinden. Herfra er det merket rute til toppen. Med litt mere research hadde jeg nok startet ved starten til ti på toppruten.

Fra start fulgte jeg en liten bekkedal på nordsiden av Stortuva, rundet så Stortuva og fulgte nordøstryggen til toppen. Hele turen går i jevn slak stigning mot raderen på toppen av Stor- Kjølen. Det er gjestebok på toppen.

Fra toppen har man fin utsikt mot bl.a Store Blåmann og Orvasstinden i vest og Tromsdalstinden i øst

 

Kjølen fra Sørtinden

 

 

Ruten jeg gikk
Godt stiutvalg fra start
Toppen bak til høyre
Merkingen til vinterløypa
Toppen av Kjølen
Utsikt sørover mot Malangen
Orvasstinden
Mot Tromsø