Kjølen er en av Kvaløyas mest besøkte topper, noe som nok går mer på tilgjengelighet enn at turen er spektakulær. Toppen har lang utsikt i alle retningene og har merket rute. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Kjølen eller Stor-Kjølen.

Startstedet for turen er ved friluftsparkeringen i Finnvikdalen (ca 260 moh). Det er en enorm parkeringsplass på “yttersiden” av tunnelen gjennom Sørskaret. Distansen fra brufoten på Kvaløysletta er 10 kilometer.

Fra start er det slak stigning og stien går i sørvestlig retning på nordsiden av Trevardetoppen (punkt 376), før den fortsetter i retning av skaret mellom Jamnfjellet og punkt 394. Her dreier ruten sørover og man passerer vatn 357 på nordsiden. Man går forbi enda et vatn (like under 400 moh), før terrenget blir litt brattere og man følger en ryggformasjon i nordøstsiden videre opp i jevn stigning. Ruten er delvis vardet, merket med maling og noen vegstikker fra vintermerkingen.

På rundt 650 moh dreier ruten litt mer mot vest og man kan se den store radaren på toppen. Det er en varmebu på toppen og  fin utsikt mot bl.a Store Blåmann og Orvasstinden i vest og Tromsdalstinden i øst.

Turdata

Dato: 12 Oktober 20212
Distanse: 9,33 kilometer
Høydemeter: 657
Tidsforbruk: 1:15 (40 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Kjølen fra Sørtinden

 

 

Ruten jeg gikk
Godt stiutvalg fra start
Toppen bak til høyre
Merkingen til vinterløypa
Toppen av Kjølen
Utsikt sørover mot Malangen
Orvasstinden
Mot Tromsø

 


Kommentarer

Ett kommentar til “Kjølen 790 moh”

  1. […] Berg auf Kvaløya für einfachere Wanderungen. Die Wetterstation auf 790 Metern verspricht beste Aussichten. kugo.no […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *