Massiv V av Rieppetinden 1257 moh

Massiv Vest av Rieppetinden ligger Mellom Rieppetinden og Piggtinden. Toppen kan umulig ha mange besøkende, men er en grei sommertopp på Lyngenhalvøya, med ikke alt for mye løs stein. Denne navnløse toppen er nok en fin skitopp også for de som gidder anmarsjen på 7-8 kilometer. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til naboen til Piggtinden.

Startstedet vi valgte for denne turen var anleggsveien som går opp til Storvatnet ca 2 kilometer fra Nordkjosbotn sentrum. Vi parkerte i en busslomme ved broen over Bruelva.

Anleggsveien tar deg ca 1.5 kilometer og opp til 300 høydemeter før du blir overlatt til villmarka rundt Storvatnet. På turen opp prøvde vi oss på å gå på østsiden av Storvatnet gjennom Lysvassdalen, noe som vel neppe var den optimale løsningen. Vi krysset den nokså store Bruelva helt inntil Storvatnet, Kim prøvde seg uten sko mens jeg hadde en mistanke om at vi kom til å bli våt uansett- og labbet over elva med skoene på. Etter å ha krysset elva kom vi rett i et særdeles vått myrparti,  og Kim ble litt fuktig på beinan, selvom innrømmelsen satt langt inne. Etter hvert ble det delvis sti opp Lysvassdalen, men den ble som regel avbrutt av myr, tett småkratt  eller aller helst en kombinasjon av disse.

Da vi endelig var over skogen, etter ca 3 kilometer i terreng som ikke er egnet for rekordtempo, ble turen videre inn riktig så bra med lyng som underlag. Fikk beundret den imponerende østsiden på Storvasstinden mens vi trasket opp mot den navnløse toppen. Etter at vi passerte Lysvatnet ble det mer og mer stein opp mot bassenget under toppen. Ganske bratt mellom 6 og 800 moh, før det flater litt ut i bassenget. Fortsatte rett opp mot ca 1000 moh før vi gikk opp på sørvestryggen, litt klyving for å komme oss opp på ryggen og litt klyving langs ryggen før vi var på toppen etter ca 3 timer i lusetempo etter mange turer dagene før.

På toppen var den en liten varde og fin utsikt, bl.a ned mot breen og Rypedalen mot nord. På returen prøvde vi en litt annen variant ned Lysvassdalen, vi krysset elva ved Lysvatnet og gikk ned på vestsiden av Lysvasselva. Etter hvert kom vi inn på en firehjulingvei som vi mistet noen ganger over myrområdene. Litt enklere enn turen på østsiden, uten at vi ville bruke ord som «storartet» eller «fantastisk» om den flate etappen over myrpartiene.

Distansen til toppen var 10 kilometer på østsiden av elva og drøye 9 kilometer på vestsiden. Vi brukte litt under 5 timer og 30 minutter på turen.

Foto: Kim Harry Hansen og Kent Hugo Norheim

Toppen fra Lysvassdalen

Ruten vi gikk
I starten av anleggsveien med mye forskjellig vær
Myrpartiet etter å ha krysset bruelva
Dagens turmål
her var vi nok litt negativ
Endelig litt lettgått terreng over skogen
Foran Storvasstinden og Piggtinden
Ned Lysvassdalen mot Rassevarri
På tur opp mot ryggen
Her måtte vi øke tempoet i frykt for regn
På ryggen
Kent Hugo på toppen
Ned Rypedalen
Kim ser på Piggtinden
Storvasstinden
Tilbakeblikk
Vading over Lysvasselva- denne gangen med sko