Massiv V av øvre Saltdalen 1145 moh

Massiv V av øvre Saltdalen er et av mange navnløse fjell i dette området på Tromsø fastland. Toppen byr på fin utsikt og en enkel og artig rygg. Her er turbeskrivelsen min til 1145 Saltdalen.

Parkering finnes ved et bygdehus/bedehus vis a vis Ramfjord Camping innerst i Sørbotn, ca 28 kilometer fra Tromsø.

Etter at Saltdalen er utbygd med småkraftverk er anmarsjen inn Saltdalen blitt veldig lettgått, vi fulgte E6 til sørsiden av Saltdalselva før vi startet på anleggsveien inn Saltdalen. Vi fulgte anleggsveien ca 2.5 kilometer inn dalen til demningen. Fra demningen siktet vi oss inn på dalen mellom dagens turmål og Nordre Henrikstinden. Det er mye sauer i området, så det er en del dyretråkk i området- ikke alltid at stien går i den retningen du ønsker riktignok.

I området før Gryta var turens crux- å krysse den store elva som kom fra vatn 444 uten å bli våt på beina. Vi fulgte elva et stykke inn mot Gryta før vi fant en plass å krysse elva på. Etter ei nokså vellykket krysning av elva, der jeg bare ble våt på en fot siktet vi oss inn på nordvestryggen. En plass reiser ryggen seg og vi unngikk dette ved å gå litt vestover på ryggen, Dette partiet er i nærheten av en markert renne i vestsiden på ca 700 moh. Her må man klyve litt ved siden av renna. Etter dette partiet returnerte vi til ryggen og fulgte den til toppen. De siste 50 høydemeterne blir ryggen smalere og det er noen enkle klyvepartier.

Fra toppen er det en liten varde og fin utsikt mot mange av de fine nabofjellene som bl.a Henrikstinden, Saltdalstindene med 1324, 1244 og 1239 og Sennedalstinden.

På returen fulgte vi ryggen videre ned mot Saltdalen, noe som gjorde krysningen av elva litt lettere. Totalt tidsforbruk 3 timer og 45 minutter.

 

1145
Ruten vi gikk
Noen beboere foran toppen
Turens bratteste parti
Ryggen til toppen
Geir på ryggen
Ryggen videre
Utsikt mot Ramfjorden
Geir i det bratteste partiet på returen
Vi fulgte ryggen ned til Saltdalen på returen
Geir fotograferer den nye turistattraksjonen i Saltdalen

Kommentarer

Ett kommentar til “Massiv V av øvre Saltdalen 1145 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *