Middagstinden 1006 moh

Middagstinden er en av seks topper over 1000 meter på Kvaløya. Den siste biten til toppen er bratt og det er litt luftig klyving de siste 15 høydemeterne.   Her er turbeskrivelsen fra turen min til Middagstinden via Tverrfjellet.

Jeg har også gått Middagstinden på vinteren.

Start fra en av parkeringsplassen ved Tverrfjellelva(ca 120 moh). Fra Kvaløysletta er det ca 19 kilometer til startstedet.

Starten av turen er den på samme som på ti på toppruten til Tverrfjellet som var med på ti på topp i Tromsø i 2012. Stien starter noen meter på sørsiden av Tverrfjellelva og er av god kvalitet helt opp til Tverrfjellet. Stien følger elva oppover til Tverrfjellvatnet. Det siste stykket til Tverrfjellet (675 moh) går langs ryggen til toppen som har postkasse og en flittig brukt gjestebok. Distansen til toppen er ca 3,5 kilometer.

Deretter fortsatte vi videre etter ryggen mot Middagstinden, her må man ned til ca 590 moh før man starter stigningen mot Middagstinden. Her er det en bakke på drøye 300 høydemeter med stigning på 30-35 grader i fast steinur. Oppe i skardet mellom den navneløse 991 toppen og Middagstinden starter en liten ryggtravers vestover med litt klyving mot toppen til Middagstinden. Like før toppen er det ett hakk i eggen som må klyves ned.

Selve toppen krever litt enkel klatring de siste ca 10-15 høydemeterne. Det er gode tak til både hender og bein her, men dette er vel neppe for folk med akutt høydeskrekk…

Fra toppen ser du mange av de spennende toppene som er med på Ersfjordtraversen som Skamtinden og Hollendaren og nabotopper som Skitntinden og Blådskredtinden. Returen gikk på østsiden av Tverrfjellvatnet.

Turdata

Dato: 10 September 2012
Distanse:11,36 Kilometer
Høydemeter: 1200
Tidsforbruk: 2:48 (1:30 opp via Tverrfjellet)
GPS-plott fra Gps3d.no

Middagstinden fra Tverrfjellet
Ruten vi gikk
Middagstinden fra Nordfjordtinden
Ti på topp stien
Skitntinden og Djeveltanna
Christian foran Kattfjordvatnet og Kattfjordeidet
Toppen av Middagstinden
Blåskredtinden
Tverrfjellet til venstre, Middagstinden og 991
Mot Sessøya
Varden på Tverrfjellet
Middagstinden til venstre
Foran topphenget til Middagstinden
Ned mot Tverrfjellvatnet
991
Mot bla Storstolpan og Store Hollendaren
MIddagstinden
På tur ned fra eggen
Christian den siste biten mot toppen
På toppen
Skamtinden
Ersfjorden
Toppen fra ryggen

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *