Oteraksla 1235 moh

Oteraksla ligger like over sentrum av Oteren og er fortsettelsen på ryggen til fantastiske Otertinden som er en av fylkets fineste fjell. Oteraksla byr på fin utsikt og er lett tilgjengelig fra E6. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for en tur til Oteraksla er ved veiens ende ved Oterbakken boligfelt. Distansen fra Nordkjosbotn er knappe 19 kilometer og det fins noen parkeringsplasser her.

Oteraksla har vært/er med på Ti på topp i Storfjord kommune, men toppen er betraktelig sjeldnere besøkt og har dårligere sti enn toppene som er med i Tromsø. Ruten er merket til toppen.

Starten av turen går etter en god skogsvei og er skiltet etter en liten kilometer. Her fortsetter ruten etter god sti opp mot en trimpostkasse mens stien blir dårligere etter hvert. Ruten går litt på sørsiden av ryggen for å unngå noen berg og solid steinur. På drøye 400 moh er man ferdig med skogen og man kan nyte fin utsikt over Storfjorden og mot Lynsgalpene.

Resten av turen følger ryggen til toppen i relativt lettgått terreng. Vi gikk bort fra merkingen noen steder for å unngå snø. På etappen opp ryggen har man fin utsikt mot bl.a Hatten. Ryggen er litt brattere mellom 800 og 1000 moh.

Når man når toppen er det en stor varde og fantastisk utsikt mot Lyngsalpene, Otertinden og Mannfjellet bl.a.

Om du laster ned GPS-plott følger den ikke stien pga snøfeltene vi unngikk.

Turdata;

Dato: 11 Juni 2017
Distanse: 10,41 kilometer
Høydemeter: 1220
Tidsforbruk: 3:01 (1:45 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Oteraksla fra E6
Ruteforslag
God skogsvei i starten
Skilting
Vi havna i ei solid steinur da vi skulle unngå snø
Storvasstinden
Tilbake på stien
Ned mot Hatteng
Raja like før toppen
Storvasstinden og Piggtinden
Fantastiske Otertinden