Kvannfjellet 1011 moh

Kvannfjellet er en fin utsiktstopp og er kanskje en av fylkets enkleste tusenmeterstopper. Kvannfjellet har vært med i Balsfjords ti på topp med noen anledninger og har merket rute til toppen. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet som ligger ca en halv kilometer fra veiens ende i Fjellskardalen ligger ca 6 kilometer fra krysset i Skutvik. Det er en stor parkeringsplass her.

Jeg har også gått Kvannfjellet på ski.

Starten av turen går i slakt terreng etter god sti på vestsiden av en liten bekk som man følger halvannen kilometer i retning av Kvanndalen. Etter hvert forlater stien bekken og fortsetter i retning av Kvannfjellets østrygg med lyng og gress som underlag.

Man når østryggen på rundt 800 moh og det siste stykket til toppen blir det litt fast stein. Varden har gjestebok og  fra toppen er det fin utsikt i alle retningene og man ser de fleste fjellene rundt Balsfjorden, og bl.a Vassbruntinden som er høyeste i Lenvik kommune og Mårfjellet.

Turdata:

Dato: 8 Juli 2018
Distanse: 9,73
Høydemeter: 870
Tidsforbruk: 1:37 (59 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Kvannfjellet
Ruteforslag
Starten
Førsteklasses sti
Mortenhalsskolten og Fiskefjellet
Mot Vassbruna
Litt stein den siste biten
Ned østryggen mot Mårfjell
Kvanntinden og Slettinden
Østryggen igjen