Langfjelltind 1505 moh

Langfjelltind er en av fylkets 51 topper over 1500 meter og byr på fin utsikt. Toppen er ikke det ultimate valget om man er ute etter skikjøring. Vi var også innom Rundfjellet på samme turen.  I November 1989 styrtet et Cessna ambulansefly i Langfjelltind, de fire som var med ble drept momentant. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Langfjelltind.

Startstedet for turen er fra gården Skogly i Dividalen. Det var brøyet noen parkeringsplasser langs veien og distansen fra Skjold er ca 20 kilometer.

Starten av turen går i kupert terreng mens man tar høyde jevnt og trutt gjennom furuskog, før den åpne fine skogen ble byttet ut med tett bjørkeskog etter hvert. Etter drøye seks kilometer med jevn slak stigning nærmet vi oss nordøstryggen til Langfjelltinden.

Vi fulgte ryggen opp til fortoppen på 1421 moh. Ryggen var vindpreget og nesten fri for snø. Noe som kanskje er vanlig for toppen med sin ensomme plassering. På toppen er det en stor varde og utsikt mot mange av fylkets høye topper, bl.a Njunis, Kirkestinden, Mattagaisi, Rostafjellet osv.

Fra toppen fortsatte vi ned sørryggen på et ganske stusselig skiføre med skare og mye stein. Da vi kom til skardet på rundt 1130 moh gjenstod det en etappe på halvannen kilometer opp til den vardeløse toppen av Rundfjellet.

Rundfjellet som skitopp er vel neppe noe som trekker mange turister til Dividalen. Nedkjøringen gikk mot skardet før vi siktet oss inn på sporene fra oppturen.

Totalt brukte vi ca 8 timer i svært rolig tempo på turen

Første besøk: 20. Februar 2010

Langfjelltinden
Rute
Tett furuskog
Som etterhvert ble enda tettere bjørkeskog
Langfjelltinden kom etterhvert fram
Rostafjellet
På tur opp på ryggen
Fortoppen
Toppen
Bård og Christian i en kjapp toppause
Førerapport
Ned mot Rundfjellet
Rundfjellet
Det store topplatået
På toppen av Rundfjellet med utsikt mot Langfjelltinden
Flotte svinger:)
Rundfjellet
Vasaloppstaking