Maissavarri 1010 moh

Maissavarri er på andreplass på listen over toppene som er minst tilgjengelig i Troms, bare slått av «naboen» Cearrocohkka på motsatt side av Leinavatn. På turen til Maissavarri besøkte vi også Lagocohkka og en annen Cearrocohkka. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Maissavarri 1010 moh»

Stuora Nanna 1152 moh

Stuora Nanna ligger i Dividalen og byr på fin utsikt over Nasjonalparken. Vi besøkte Stuora Nanna under en langtur med overnatting på Dærtahytta der vi også besøkte Vestre Vanasvarri, Harvvesoaivi, Østre Buossir, Savkavarri, Vanasvarri og Bumannsberget. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. Fortsett å lese «Stuora Nanna 1152 moh»

Østre Buossir 1107 moh

Østre Buossir ligger ved Dærtahytta og er vel neppe en topp som massene beveger seg på. Vi besøkte toppen i en langtur der vi også var innom Stuora Nanna, Vanasvarri vest, Harvvesoaivi, Savkavrri, Vanasvarri og Bumannsberget. Her er turbeskrivelsen fra turen vår Fortsett å lese «Østre Buossir 1107 moh»

Riiddagierdu 1182 moh

Riiddagierdu ligger like sør for samelandsbyen ved Gaikacacha og er lettest tilgjengelig fra Høgskardet i Dividalen. Vi kombinerte toppen med bajit Riiddagierdu i en tur på knappe fire mil. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Fortsett å lese «Riiddagierdu 1182 moh»

Bajit Riiddagierdu 1305 moh

Bajit Riiddagierdu ligger like sør for samelandsbyen ved Gaikacacha og er lettest tilgjengelig fra Høgskardet i Dividalen. Vi kombinerte toppen med den lavere navnebroren Riiddagierdu i en tur i mye løpbart terreng på knappe fire mil. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Fortsett å lese «Bajit Riiddagierdu 1305 moh»

Kistefjellet 1632 moh

Kistefjellet er en av de høyeste toppene i Troms. På turen vår til Kistefjellet som inkluderte en overnatting på Vuomahytta, var vi også innom fem andre topper: Namahisvárri 1217, Gisttatčohkka 1293, Kistefjellet sørtopp 1517, Bálggastatčohkka 1102 og Blåfjellet 1045. Her er turbeskrivelsen fra langturen vår i Indre Troms. Fortsett å lese «Kistefjellet 1632 moh»

Bangfjellet 1266 moh

Bangfjellet eller Čorrovárri som det heter på samisk er en fin og lettgått utsiktstopp.Fjellet ligger på sørsiden av Dividalen som er et yndet område for jakt. De fleste besøk av toppen er nok i forbindelse med jakten. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Bangfjellet. Fortsett å lese «Bangfjellet 1266 moh»

Doarrovarri, nordvestre topper 1025 moh

Doarrovarri nordvestre topp har to like høye topper, jeg måtte innom begge disse på en lang dagstur som inkluderte Navsti og Doarrovarri sin sørøstre topp. Her er turbeskrivelsen fra denne turen med start fra Dividalshytta. Fortsett å lese «Doarrovarri, nordvestre topper 1025 moh»

Doarrovarri, sørøstre topp 1048 moh

Doarrovarri sin høyeste topp er en topp for spesielt interesserte, utilgjengelig som bare det og ikke spesielt spennende. Jeg gikk denne toppen sammen med Navsti og Doarrovarri sine nordtopper med start fra Dividalshytta i en runde på drøye 33 kilometer. Her er turbeskrivelsen fra denne turen. Fortsett å lese «Doarrovarri, sørøstre topp 1048 moh»