Hahttagaisi/Hattavarre 1407 moh

Hahttagaisi eller Hattavarre er et kjent landemerke og det mest kjente fjellet i Toppturparadiset Tamokdalen. Hattavarre byr på førsteklasses utsikt og mange muligheter for bratt skikjøring. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Hattavarre.

For overnatting i Tamokdalen konkakt Olsrud Adventure (Facebookside)

Engvoll som var startstedet for min tur ligger 22 kilometer fra krysset i Øvergård. Jeg parkerte i det store veikrysset her.

Fra start fulgte jeg scooterspor i jevn stigning ved siden av en bekk. Den jevne stigningen varer helt til 900 moh. Etter utallige ras fra Hattavarre er skogen her glissen og gir muligheter for å dra skikkelig på ned «skogen».

Da jeg nådde 900 moh blr det brattere og det er vel aldri under 35 grader bratt før man når topp-platået. Jeg krysset meg oppover like vest for toppen der terrenget er litt slakere enn rett under toppen. På ca 1200 moh traverserte jeg meg østover mot renna som går opp til topp-platået.

Renna er ca 150 høydemeter og er drøye 45 grader bratt. Vel oppe av renna er det noen flate meter bort til det høyeste punktet på Hattavarre. Fra toppen er det fantastisk utsikt mot mange Målselvtopper og resten av Tamokdalen.

Fra Hattavarre gikk en av Norges største snøskred i 2000, veien var sperret i over 1,5 kilometer av raset, noe som skogen under Hattavarre enda bærer preg av.

Hattavarre fra Blåbærtinden

 

hatt1
Rute
hatth1
Hattavarre
hatth2
Hattavarre fra startstedet
hatth3
på 550 moh
hatth4
Rostakulen og Rostafjellet
hatth5
Oppdaget en fristende snarvei på turen opp…
hatth6
Har gått en del «solras» i den bratte siden. Når man ser vegetasjonen nedover så går det nok noen store ras ned her…
hatth7
Utsikt mot renna
hatth8
Renna så grei ut i starten
hatth9
Men….
hatth10
Det viste seg at den var bratt nok!
hatth11
Oppe på topplatået
hatth12
Likjefjellet og Botnskardtinden
hatth13
Blåtindan 1378
hatth14
Utsikt mot fjellene «mine», Svartnestinden, Snømannen og Andersdalstinden
hatth15
Det høyeste punktet var ca 10 meter høyere en varden
hatth16
Ingenting å si på været…
hatth17
Renna
hatth18
Herlig sløsjføre

Første besøk: 9. April 2010

Tidsforbruk: 2,5 timer


Kommentarer

5 kommentarer til “Hahttagaisi/Hattavarre 1407 moh”

 1. Tok skiene på sekken opp renna.

 2. Så at det var skispor fra parkeringen og opp til toppen når jeg kjørte forbi, var det som var utslagsgivende. De eneste sporene på toppen kom fra samme renna som jeg gikk opp. Var ikke så mye snø i sida og skredfaren var vel 1-2 når jeg tok turen.

 3. Så at det var skispor fra parkeringen og opp til toppen når jeg kjørte forbi, var det som var utslagsgivende. De eneste sporene på toppen kom fra samme renna som jeg gikk opp. Var ikke så mye snø i sida og skredfaren var vel 1-2 når jeg tok turen.

 4. Konrad Johnsen avatar
  Konrad Johnsen

  Jeg hadde vel for en tid siden foreslått å gå innover Gievdnevaggi – med start fra gården Tverrelvnes – og deretter ta toppen fra nordsida. Jeg vet ikke om du vurderte denne muligheten som mer usikker,mer tidkrevende, mer kjedelig eller hva..Jeg tror fremdeles den er tryggere, og kanskje hadde denne ruta gitt deg mindre føling med «skrednervene». Nå var jeg på Hattavarre sommerstid,så jeg skal ikke si for mye om forholdene på denne årstida,men jeg tillater meg å minne om Jarle Nilsens gode råd :Ikke bli for hekta på prosjektet-vær tålmodig og bruk nødvendig tid – du er et verdifullt menneske for mange ….

 5. Konrad Johnsen avatar
  Konrad Johnsen

  Jeg hadde vel for en tid siden foreslått å gå innover Gievdnevaggi – med start fra gården Tverrelvnes – og deretter ta toppen fra nordsida. Jeg vet ikke om du vurderte denne muligheten som mer usikker,mer tidkrevende, mer kjedelig eller hva..Jeg tror fremdeles den er tryggere, og kanskje hadde denne ruta gitt deg mindre føling med «skrednervene». Nå var jeg på Hattavarre sommerstid,så jeg skal ikke si for mye om forholdene på denne årstida,men jeg tillater meg å minne om Jarle Nilsens gode råd :Ikke bli for hekta på prosjektet-vær tålmodig og bruk nødvendig tid – du er et verdifullt menneske for mange ….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *