Fagerfjellet 871 moh

Fagerfjellets punkt 871 er med et fornuftig rutevalg en trygg topptur og er  blant de hyppigst besøkte skifjellene i Tromsøområdet. Fagerfjellet er også populær som «nybegynnertur» eller «rask» topptur. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen til Fagerfjellet er fra bygdehuset i Ramfjorden like ved skolen. Fra rundkjøringen i Tromsdalen er det 22 kilometer. Det er mulig brøytet parkering ved grendehuset ved kunstgressbanen.

Det å møte opp på Fagerfjellet uten at det er spor å følge opp er omtrent like sannsynlig som det er å vinne i Lotto to helger på rad. Men hvis du skulle være så heldig å komme hit uten spor er ruten omtrent som følger:

Turen starter over fotballbanen og fortsetter etter den hugde traseen for skilek. Deretter fortsetter ruten gjennom skogen på nordsiden av Fagerbuktelva. Da man er ferdig med skogen burde man ende opp i nærheten av punkt 459. Deretter fortsetter ruten i en liten renne videre. På drøye 800 moh når man varden, mens det høyeste punktet ligger noen hundre meter videre.

Fra toppen er det fin utsikt mot Lavangsdalen og Ramfjorden og man ser kjente nabofjell som Tromsdalstinden og Hamperokken, samt litt mer ukjente godbiter som bl.a Stortinden/Sauetinden.

Det er mange alternativer for nedkjøringer i den brede vestflanken. De bratteste alternativene ligger sør for oppruten og blir over 30 grader bratt.

Turdata:

Dato: 27 Februar 2017
Distanse: 6,71 kilometer
Høydemeter: 879
Tidsforbruk: 1:16 (1 time opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Fagerfjellet fra E8
Ruteforslag
Ruteforslag på NGI sitt snøskredkart
Opp skileikbakken
På knappe 400 moh er man ferdig med skogen
Tromsdalstinden
Ut Ramfjorden med Bentsjordtinden og Middagstinden bak
Trefelts spor
Varden
Hamperokken, Bjørnskartinden og Stortinden fra toppen
Breivikeidet
Tromsdalstinden

Blogglistenhits


Kommentarer

Ett kommentar til “Fagerfjellet 871 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *