Kvalvikdalsfjellet 1358 moh

Kvalvikdalsfjellet er et fint skifjell med litt anmarsj i fantastiske omgivelser. Toppen har både fin skikjøring og noen alpine utfordringer langs ryggen, utsikten fra toppen er også upåklagelig. Her er turbeskrivelsen fra turen til Kvalvikdalsfjellet.

Startstedet ved en stall ved Øvergård i Lyngen ligger ca 8,5 kilometer fra Lyngseidet og 34 km fra Oteren. Det er en populær trimpostkasse ved Kvalvikhytta og det er godt med parkeringsplasser. Starten av turen er identisk med Kvalvikdalstinden som jeg gikk tidlig på sommeren i fjor.

Starten av turen følger en skogsvei knapp kilometer før man fortsetter etter ruten til Kvalvikhytta der du kan skrive deg inn i Trimpostkassen og gjøre nødvendige toalettbesøk før man går videre opp mot Kvalvikdalsfjellet. Etappen etter hytta er litt knotete i området rundt Dalfossen der man får en liten kilometer med høyrefoten øverst før det terrenget blir bedre egnet til skigåing videre.

Etter anmarsjen på drøye 7 kilometer er man på ca 600 høydemeter og starter stigningen med knappe 200 høydemeter i bratt terreng, før man kommer seg opp på isbreen. Når man når breen blir det litt slakere terreng igjen, før den siste biten opp mot ryggen blir brattere. Pga soloppvarming turte vi ikke å gå en snøbakke som leder nærmere toppen og vi gikk heller inn på ryggen like etter en stor hammer.. Den siste biten var opp mot 40 grader bratt. Oppe på ryggen hadde vi knappe 400 meter  og ca 150 høydemeter før toppen av Kvalvikdalsfjellet.

Ryggen er i Lyngenmålestokk ganske grei, men det er noen luftige og bratte partier og det tar fort litt tid. Stegjern og isøks er obligatorisk her. I rolig tempo brukte vi nesten 4 timer og 30 minutter til toppen og ca 6 timer og 25 minutter totalt. På toppen er det det top notch utsikt mot spennende og lite besøkte Lyngenfjell på den sørlige halvdelen som Tigertinden og Stortinden, Søndre Storfjellet, Forholttinden og Forholtfjellet og ikke minst fylkets høyeste topp Jiehkkevarri mens man ser mange av klassikere på den nordlige delen av halvøya som Istinden, Store Lenangstinden, Store Jægervasstinden mm.

Total  lengde på turen er rundt 20 kilometer og knappe 1400 høydemeter.

Kvalvikdalsfjellet fra Kvalvikdalstiden
Ruten vi gikk
Kvalvikdalsfjellet fra start
Sjollihytta
Dagens turmål
Ned Kvalvikdalen
Oppe på breen
Kvalvikdalstinden
Vi gikk inn på ryggen til høyre for hammeren
På ryggen
Ryggen
Bredalsfjellet og Jiehkkevarri
Stortinden
Fugledalsvatnan
Istinden med naboer
Store Jægervasstinden bakerst til venstre med Lenangstindane bak i midten
Forholtfjellet og Forholttinden
Christoph på ryggen
<3

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *