Lille Blåmannen 844 moh

Lille Blåmannen er en svært populær topp på fantastiske Kvaløya. Om man følger normalruten regnes Lille Blåmannen som en trygg topptur, samtidig som det fins alternative nedkjøringer som er brattere. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Lille Blåmannen.

Startstedet for turen er ved den store utfartsparkeringen i Håkøybotn. Parkeringsplassen blir brøytet av Sør Kvaløya Idrettslag og parkeringen koster 40 kroner. Det er parkeringsautomat her og man kan også betale via sms.

Starten av turen går i slakt terreng i retning av høyspentledningen, som man følger/går i nærheten av til man er gjennom skogen. Deretter går ruten i retning av den brede og slake østryggen til Lille Blåmannen. Man når ryggen en plass mellom 5 og 600 moh etter rutevalg og når man når ryggen følger man den videre forbi et militært(?) byggverk på rundt 650 moh. Etter drøye 100 nye høydemeter slaker det ut og den siste knappe kilometeren går i omtrent flatt terreng til toppen.

Fra toppen er det fin utsikt mot de populære skifjellene på Kattfjordeidet som bl.a Skitntinden og Storsteinnestinden. Samt Buren og byfjellet Tromsdalstinden og mange andre fjell på Tromsø fastland og Malangshalvøya.

Det finnes mange nedkjøringsalternativer etter hvor bratt man ønsker det/hva forholdene tillater. Jeg kjørte ned en bred «renne» i sørsiden under mitt besøk beskrevet her. Dog skal det sies at jeg misset litt da jeg kom ned til Nordelva som viste seg omtrent «umulig» å krysse. Her må man tydeligvis velge en rute lengre nord eller sør mens man enda har muligheten på rundt 400 moh.

Turdata:

Dato: 28 Februar 2017
Distanse: 9,78 km
Høydemeter: 860
Tidsforbruk: 1:38 (1:08 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Lille Blåmannen
Ruteforslag. Jeg gikk opp rød rute og kjørte ned blå
En del spor fra start…
Eksotiske dyr i løypa
Mot Håkøya og Tromsøya
Tromsdalstinden bak i midten
Oppe på østryggen
En skikjører som koser seg i sola
Bare innspurten igjen
Stålhovet fra toppen
Buren og Store Blåmannen
Storsteinnestinden
En skokk med folk på vei opp
Tromsdalstinden
Fantastiske forhold i sørøstsiden
Litt ugunstig terreng nede ved elva…
Endelig i skiløypa med los på parkeringsplassen igjen

Blogglistenhits