Grønfjellet 1185 moh

Grønfjellet er neppe den mest besøkte toppen i Bardu kommune, ei heller det beste skifjellet med startstedet vi valgte. Vi gikk Grønnfjellet sammen med Siskkitcohkka og Melkefjellet i en lang tur i nydelig vær. Her er turbeskrivelsen fra denne turen på kommunegrensen mellom Bardu og Lavangen.

 

Vi startet fra campingen/hotellet ved Lapphaugen langs E6, det er mulig å parkere noen biler her. Dette er det vanlige startstedet til Melkefjellet som er et meget bra skifjell på kommunegrensen mellom Bardu og Lavangen.

 

I starten må man gå ned noen høydemeter før man går en liten kilometer i flatt terreng. Etterhvert starter stigningen opp mot punkt 780. Her er det knappe 300 høydemeter i terreng som er ca 30 grader. Oppe med punkt 780 flater det ut igjen og vi tok retning mot skardet mellom punkt 887 og Melkefjellets nordrygg. Fra skardet går den vanlige ruten til Melkefjellet langs nordryggen, mens vi som var ute etter noen bonustopper fortsatte ca 2.5 kilometer i sørøstlig retning  i slak nedoverbakke til skardet mellom Grønfjellet og Melkefjellet og Siskkitcohkka på ca 825 moh.

 

Starten av stigningen har et kort parti på ca 30 grader før det er halvannen kilometer i slakt terreng før du er på toppen av Grønfjellet. Utsikten fra toppen er slettes ikke værst- med utsikt mot den fantastiske Rivtinden, Snøhetta med naboer som jeg gikk i sommer, Spanstinden og lite besøkte fjell inn mot svenskegrensen.

 

Fra Grønfjellet fulgte vi samme rute ned til skardet før vi startet på stigningen på drøye 350 høydemeter opp mot skardet mellom Melkefjellet og Siskkitcohkka. Ruten vi gikk var aldri brattere enn 30 grader, men deler av ruten går i utløpsområde til ras. Vi fulgte en ryggformasjon opp til skardet før vi gikk de siste 180 høydemeterne til den vardeløse toppen til Siskkitcohkka. Også her var utsikten upåklagelig.

 

Etter Siskkitcohkka var det bare turens høydepunkt igjen som var Melkefjellet, fra skardet er det knappe 200 høydemeter til toppen. Oppe på toppen var det av med skifellene for tredje gang og en fantastisk nedkjøring foran oss. De første ca 100 høydemeterne gikk etter ryggen før vi kjørte inn i gryta under toppen. Førsteklasses snø gjorde ingenting..

 

På den siste stigningen opp til veien måtte vi på med skifellene enda en gang. Totalt gikk vi drøye 20 kilometer og like i underkant av 2000 høydemeter. Vi brukte 6 timer og 45 minutter på turen i behagelig tempo.

 

Grønfjellet
Ruten vi gikk, nedkjøringen fra Melkefjellet fulgte blå, mens striplet lilla er oppruten til Melkefjellet
Melkefjellet fra start
En flat kilometer før stigningen starter
Starten av den første motbakken, her er det noen partier på ca 30 grader
Mot skardet mellom 887 og nordryggen til Melkefjellet
Litt av nedkjøringen fra Melkefjellet
Nordryggen til Melkefjellet
Sondre har rundet ryggen til Melkefjellet med Spanstinden og Sølvfjellet bak seg
Grønfjellet
På topplatået til Grønfjellet
Mot Snøhetta og Snøhatten
Rivtinden
Siskkitcohkka
Melkefjellet
Sondre er fornøyd med å ha besteget Grønfjellet
Grønfjellet fra skardet
De to neste toppene.
I skardet
Ryggen til Melkefjellet
Unge Norheim studerer Rivtinden
På tur til Melkefjellet
På Melkefjellet
Toppen
Spanstinden
Foto Sondre Kvambekk
Melkefjellet

Kommentarer

Ett kommentar til “Grønfjellet 1185 moh”

  1. Sondre K avatar
    Sondre K

     Takk for en fantastisk tur! Melkefjellet overrasket med den flotte utsikten og nedkjøringen. Veldig gode kjørebilder in action, får øve mer på det ser jeg:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *