Lavangstinden 764 moh

Lavangstinden var med på ti på topp i Balsfjord kommune i fjor og har en bred trase gjennom skogen som gjør at det er en fornøyelse å gå gjennom skogen både om sommeren og vinteren. Som skitopp er det ikke spesielt spennende kjøring, men som en rask tur, mørketidstur eller en tur på høy skredfare egner denne toppen seg godt. Her er turbeskrivelsen fra turen til Lavangstinden.

 

Startstedet ved Storsletta ca 1 kilometer før Svartnes ligger ca 45 minutters kjøretur fra Tromsø. Ved startstedet er det en stor parkeringsplass som også ble brukt til ti på topp i Balsfjord sin tur til Lavangstinden, det er også kart med rute til Lavangstinden fra start.

 

Starten av turen går over et jorde der ruten er merket med hersjestaur med rødmaling. Når man er over jordet er det en godt bearbeidet sti den første kneika opp mot 150 moh der det flater ut. Når det flater ut er den hugd en 10 meter bred trase hele veien gjennom skogen. Den brede traseen følger østsiden av Mølnelva til man er over skogen på drøye 400 moh.

 

Den siste biten på knappe 2 kilometer mot toppen går i slak stigning langs vestryggen til Lavangstinden. På ca 700 moh er det et kort parti som er litt brattere enn resten av turen. Over turens bratteste punkt er det drøye 500 meter igjen til toppvarden som har en top notch postkasse og gjestebok. Utsikten fra toppen er på dager med sikt meget bra tiltross for sin beskjede høyde. Nabotoppene som Svartnestinden, Snømannen, Andersdalstinden, Blåtinden og Fugltinden på andre siden av Balsfjorden er førsteklasses.

 

I en tur som hadde alle årstindene og med minimal sikt til tider brukte vi ca 2. 5 timer i rolig tempo. Mye av returen gikk med gps i handa. Om sommeren er ruten merket helt til toppen.

Lavangstinden fra start
Rute
Litt lite snø fra start
-
Grei bredde på "stien"
Toppen og traseen gjennom skogen
Sondre leder an på ca 300 moh
Ned mot start
På 400 moh var det alle klærne på
Sondre koser seg i finværet
Petter leder an
Litt dårligere sikt
Før turens "crux":)
-
Noen sekunder med sikt mot Balsfjorden
Den fine postkassen på toppen
Petter, Åke og Sondre på toppen. Ganske lett å tippe vindretningen etter toppbildet:)