Årbostadtinden 1179 moh

Årbostadtinden var avslutningen på konkurransen Tour de Andrøja og er en fantastisk utsiktstopp. Årbostadtinden har merket sti og er en tidseffektiv fjelltur uten noe transport. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Årbostadtinden.

Startstedet for turen er ved Klemmesteinvika som ligger like før Årbostad og veiens ende på Andørja. Fra broen på fastlandet er det ca 44 kilometer. Startstedet er merket og det er parkeringsplass her.

Løyperekorden fra motbakkeløpet er på 45:50 på de drøye fire kilometerne og 1179 høydemetrene.

Starten av turen går etter skogsvei og på rundt 200 moh og her tar en godt merket sti over. Stien går i retning av Storelva, som man når etter rundt 100 høydemeter til. Her blir de neste 200 høydemetrene brattere til det slaker ut over skogen på rundt 500 moh. På rundt 585 moh er det en hytte og dette var målgang på «bamseløypa» i Tour de Andørja.

Ruten fortsetter videre i slakt terreng mot sørryggen til Årbostadtinden som man når på rundt 700 moh. Den første delen av turen har gått på gress og lyng, men her er det en overgang til steinur den siste biten til toppen.

Utsikten fra toppen er fantastisk, men spennende naboer som Løksetinden og Fakstinden , Andørja sin fantastiske fjellverden med bla Nordens høyeste øytopp som er Langlitinden på 1276 moh, Senja, Grytøya og Storhavet. På toppen er det gjestebok.

Returen gikk etter den berømte snyrenna i vestsiden av Årbostadtinden som ga oss 400 meter med aking/skikjøring uten ski istedenfor å gå i steinur, ett helt ok bytte. Årbostadtinden er også et fint skifjell, der snørenna i vestsiden gjør at mange tar turen hit sent i sesongen.

Turdata

Dato: 7 August 2012
Distansen: 8,22 kilometer
Høydemeter : 1195
Tidsforbruk: 2:50 (1:40 opp)
GPS-logg fra gps3d.no

Årbostadtinden
Ruten vi gikk
Årbostadtinden fra boren til Andørja
Start
Petter foran toppen
Her blir skogsveien en godt merket sti
Ikke så lett å gå feil her
Mot toppen fra ca 400 moh
I det slake partiet før hytta
Årbostadtinden med den berømte snørenna
Åtinden
På ryggen
Langlitinden
Rundtinden 899 foran Klåptinden 998 moh
Vasskartinden 1140
Petter foran Vasskaret
Pågår vist en spennende konkurranse
Småbratt mot øst…
Årbostad
Petter ser etter potensielle skiruter i nordøstsiden
Mjøsundbrua
Mot Dyrøya
Mot Langlitinden og de spisse nabotoppene
Deler av en beskjed til folk som flyr over Andørja
Snørenna
Petter kruser ned
Årbostadtinden fra ca 450 moh
Årbostadtinden fra Vasskaret