Åtinden 1108 moh

Åtinden er en av de bratteste toppene på listen min i  Troms når det angår distanse fra vei til topps, med ca 1,7 kilometer i luftlinje på ca 1100 høydemeter. Åtinden er vel også den bratteste og «vanskeligste» toppen på Andørja. Åtinden består av tre topper, der vi besøkte den sørligste som er den eneste med primærfaktor over 100 meter, mens den nordligste har tatt over statusen som avslutningsetappe i Tour de Andørja fra Årbostadtinden. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Åtinden. Fortsett å lese «Åtinden 1108 moh»

Vasskartinden 1140 moh

Vasskardtinden ligger midt på den fjellrike Andørja, og er en fantastisk utsiktstopp. Turen er bratt, men god merking i den bratteste delen gjør vasskartinden enklere enn den kunne vært.  Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Vasskartinden i Ibestad kommune. Fortsett å lese «Vasskartinden 1140 moh»

Kråkrøtinden 1187 moh

Kråkrøtinden er naboen til Langlitinden. Kråkråtinden er lettest å bestige fra Kråkrø, mens vi gikk den sammen med Langlitinden i en rute som ikke er veldig anbefalt. Turen kombinert med Langlitinden er på ca 12 kilometer og 1700 høydemeter.  Her er turbeskrivelsen fra turen til Kråkrøtinden og Langlitinden. Fortsett å lese «Kråkrøtinden 1187 moh»

Langlitinden 1276 moh

Langlitinden er den høyeste toppen på Andørja og Skandinavias høyeste topp på en øy. Fra toppen skal man vistnok se til 25 forskjellige kommuner. Vi var også innom Kråkrøtinden 1187 moh på samme turen. Her er turbeskrivelsen fra turen til Ibestad sin kommunetopp og Kråkrøtinden.

Fortsett å lese «Langlitinden 1276 moh»

Drangen (Stortinden) 1022 moh

Drangen eller Stortinden er den høyeste toppen på Rolla og en fantastisk utsiktstopp på litt finere vær enn det vi hadde. Drangen har market løype til toppen. Her er turbeskrivelse fra turen til Drangen

Fortsett å lese «Drangen (Stortinden) 1022 moh»

Årbostadtinden 1179 moh

Årbostadtinden var avslutningen på konkurransen Tour de Andrøja og er en fantastisk utsiktstopp. Årbostadtinden har merket sti og er en tidseffektiv fjelltur uten noe transport. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Årbostadtinden.

Fortsett å lese «Årbostadtinden 1179 moh»