Haugafjellet 835 moh

Haugafjellet har vært med på ti på topp i Balsfjord kommune i 2012 og er en enkel topptur med 360 graders utsikt fra toppen. Sommerruten er merket hele veien til toppen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Haugafjellet.

Startstedet ved det høyeste punktet på Malangseidet ligger ca 3 kilometer fra Meistervik, om sommeren går det an å parkere her, mens man vinterstid må fortsette noen hundre meter videre mot Vikran for å finne parkering.

Starten av turen følger en traktorvei mot høyspenten. Etter traktorveien fortsetter ruten over i ei myr i slakt terreng mot vestryggen til Haugafjellet. Etter ca 2 slake kilometer starter stigningen opp langs vestryggen til Haugafjellet. Jeg ble litt fintet ut av noen skispor som gikk opp til punkt 811, da turen ble gått med minimal research på forhånd. Jeg fulgte ryggen helt opp til toppen og fikk meg noen bonushøydemeter da jeg måtte gå ned et stykke for å komme meg på det høyeste punktet.

Varden på punkt 835 har gjestebok og fin utsikt i alle retningene, bl.a mot Vassbruna, Mårfjellet og noen Lyngentopper som Piggtinden. Distansen fra parkeringen til toppen er litt i underkant av 5 kilometer og man går ca 700 høydemeter. I rolig tempo brukte jeg 1.20 opp og 1.45 totalt på turen.

Haugafjellet
Ruten jeg gikk
Starten på ti på toppruten
Traktorvei i starten
Ikke overraskende scooterspor i Malangen
I starten av ryggen
Utsikt mot Malangseidet sentrum
Mot Vassbruna som er høyeste toppen i Lenvik
Sooool <3
Noe vindpreget snø
En skigåer som lurte meg til punkt 811 da turen gikk med lite research og kalde fingre gjorde at gpsen ble i sekken
Mot Kvannfjellet og Slettinden
Varden
Noen svinger ble det i ok forhold