Durmålsskolten 1061 moh

Durmålsskolten er et fint skifjell på Tromsø fastland. Tidligere har jeg gått i en litt brattere og kortere rute med start fra gravlunden på Stornes. Denne turen startet fra festhuset på Hestnes og er noe lengre og slakere enn direkteruten fra gravlunden. Her er turbeskrivelsen fra denne turen.

Startstedet er det samme som ved et besøk på Svartnestinden om sommeren. Startstedet ved festhuset på Hestnes ligger ca 10 kilometer fra krysset på Kantornes. Ca 100 meter sør for festhuset er det en stor parkeringsplass.

Starten av turen går over et jorde før vi fortsatte over et myrområdet i slak stigning med litt småskog. Da vi var ferdig med skogen skrådde vi i retning av Tømmernesaksla. Opp mot 800 moh er det jevn nokså slak stigning hele veien, mens renna vi fulgte opp topphenget er på ca 30 grader mellom 800 og 1000 moh. Den siste biten mot toppen fulgte vi ryggen. Varden er drøye 100 meter fra det høyeste punktet, så Durmålsskolten skal kanskje være noen meter høyere enn oppgitt på kart hvor høyden ved varden er oppgitt.

I varden skal det ligge gjestebok og utsikten fra toppen er solid med 1061 høydemeter like ved Balsfjorden.

Distanse til toppen er ca 4.5 kilometer. Med det fine føret og været vi hadde på turen tok vi oss en bonusrunde opp fra Tømmernesaksla, sånn at turen ble på ca 1600 høydemeter totalt. I rolig tempo brukte vi 1.55 til toppen og en totaltid på ca 4 timer.

Durmålsskolten fra gravlunden
Ruten vi gikk
Over jordet i starten, toppen er synlig fra start
Etter myrområdene er det noen små partier med litt kratt
Over skognestinden med Svartnestinden over hodet til Yngve
Sola over Fugltinden
Balsfjorden
Nesten ferdig med topphenget. Malangseidet og Slettinden over fjorden
På ryggen
Yngve suser ned i ok forhold
Ikke feil