Flatsteinfjellet (1000-meteren) 950 moh

Flatsteinfjellet eller 1000- meteren i Lakselvbukt er en del av de fantastiske Lakselvtindene. Tusenmeteren har merket rute til toppen og har vært med på ti på topp i Tromsø kommune flere ganger. Toppen har til tross for sin beskjedne høyde i forhold til naboene fantastisk utsikt over  Lyngsalpene og Tromsø fastland over Sørfjorden. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Jeg parkerte ved Coopen i Lakselvbukt. Fra E8 i Laksvatn er det ca 19 kilometer.

Turen starter med et par hundre meter sørover etter asfalten, før man følger skilting av veien og i retning trimpostkassen på Hompan på drøye 400 moh. Denne etappen går etter ei blanding av skogsvei og sti.

Like over Hompan er siste mulighet for påfyll av vann like ved stien. Her er det også skiltet. Ruten fortsetter i nordlig retning mot punkt 572 og nordryggen til Flatsteinfjellet. Deretter fortsetter stien på eller i nærheten av nordryggen til du når trimpostkassen på drøye 800 moh som lokalt blir kalt 800-meteren. Herfra gjenstår det en drøy kilometer med litt kupert terreng.

På toppen av tusenmeteren er gjestebok på toppen, og fin utsikt mot naboer som bl.a Anderstinden, Titinden, Platåtoppen, Store Lakslevtinden, Lille Piggtinden, Holmbukttinden,  Jiehkkevarri, Kristianstinden og Lakselvnesåsen som var med i årets ti på topp.

Dato: 19 Juni 2023
Distanse: 9,75 km
Høydemeter: 1024
Tidsforbruk: 1:45 (1:07 opp)
Gps-plot fra gps3d.no

1000-meteren
Ruteforslag
Infotavle ved parkering og Lakselvtindan
Like før Hompan
1000-meteren fra Hompan
Hompan
Ruten skrår ut mot ryggen ca ved overgangen av stein/lyng

 

Nordryggen
Balggesvarri bak i midten
Jiehkkevarri. Ruten opp sydvestbreen til høyre
1000-meteren i det man passerer 800-meteren
Badesesongen under Titinden er i ferd med å åpne
Tommelen og Anderstinden i midten
Titinden
Lille PIggtinden i midten

Kommentarer

Ett kommentar til “Flatsteinfjellet (1000-meteren) 950 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *