Gråtinden er et godt besøkt fjell på Kvaløya som byr på fin utsikt og bra skikjøring. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Gråtinden.

Startstedet for turen er knappe fire kilometer sør Strumsbukta omtrent ved Storelvas utløp. Fra Kvaløysletta er det rundt 34 kilometer. Det er et par parkeringsplasser av grei størrelse langs veien.

Starten av turen over et jorde før den fortsetter i glissen bjørkeskog i retning av Høgåsen. Etter rundt 300 høydemeter er man ferdig med skogen og ruten fortsetter i mot punkt 707 i jevn stigning i den brede sørvendte flanken.

Fra man når punkt 707 blir det litt smalere og ruten fortsetter langs Gråtindens sørrygg videre til toppen som byr på fin utsikt mot Senja i vest, Malangen med Bentsjordtinden og Middagstinden i sør og mot Tromsø fastland i øst.

Nedkjøringen vår gikk i det sørvendte topphenget som er drøye 35 grader bratt øverst før det blir litt slakere på rundt 550 moh. Deretter prøvde vi å holde høyde ned mot oppruten igjen før vi fikk noen fine svinger fra 450 moh og ned til bilen.

Turdata

Dato: 26 April 2017
Distanse: 8.38 kilometer
Høydemeter: 896
Tidsforbruk: 1:32 (1:10 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Gråtinden fra punkt 707
Ruteforslag
Mot Høgåsen fra start
Bentsjordtinden og Middagstinden
Masta som man går via på den «normale» sommerruten
Toppen og topphenget som vi kjørte ned
Mot nord
Topphenget

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *