Skinskardtinden 1260 moh

Skinskardtinden er en lite besøkt topp i Bardu kommune. Vi kombinerte Skinnskardtinden med Røyevassberget og en navnløs topp på 1042 moh i en solid dagstur i Indre Troms. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen var ved Strømslia som ligger ca 20 kilometer fra Setermoen. Vi parkerte i vegkanten ved anleggsveiens start.

Fra start fulgte vi anleggsveien noen kilometer før vi dreide ruten inn på firehjulingveien inn ved Vasskardelva som vi krysset etter en halv kilometer. Deretter startet en nokså kjip etappe på noen kilometer i småkupert terreng med en del myr og kratt på vei mot Skinskardtindens vestrygg som vi nådde på rundt 550 moh.

Vi fulgte den bratte ryggen med stort sett lyng og mose som underlag opp til det store platået. Fra toppen er det fin utsikt i alle retningene tross fjellets ganske beskjedne høyde i forhold til naboene.

Turens neste etappe startet med løp ned mot skardet mellom Skinskardtinden og topp 1182. På veien ned fra 1182 er det enklest å følge østryggen ned til Røyevasskardet. Herfra siktet vi oss inn på en ganske bratt renne i Røyesvassbergets vestside som vi fulgte opp til det store platået.

Også Røyevassberget hadde fin utsikt og herfra fikk vi se deler av det enorme Altevatnet.

Vi returnerte til Røyevassskardet via renna vi fulgte opp før vi startet turen til dagens siste topp. Vi var nede på rundt 700 moh før vi startet på stigningen.

Grei utsikt herfra også. På returen var vi litt for fokusert på korteste vei og havnet mot stupene i vestsiden og vi endte med å måtte gå litt opp igjen og nordover for å komme oss ned. Vel nede i Kopparskardet fulgte vi Kopparskardelva nedover før vi fikk oss rundt 100 høydemeter over Corrovarri før vi var nede på firehjulingveien. De siste par kilometerne av returen til veien gikk i skikkelig kjipt terreng med myr og kratt.

Turdata:

Dato: 27 Juli 2017
Distanse: 37, 47 Kilometer
Høydemeter: 2236
Tidsforbruk: 7:35
GPS-plott fra gps3d.no

Skinskardtinden
Ruteforslag
Strømslia
På anleggsveien
Skinskardtinden
Vasskarelva
I starten av ryggen
Lappskardtinden , Langfjellet og Bangkletten
Like før platået
Toppen bakerst
Stuoragaisi
Rohkunborri
Toppen
En reinflokk på vei mot 1182
Røyevatnet
1042
Ryggen til 1182
Røyevassberget
1182
Renna vi gikk opp
Den lange flate etappen til toppen
Toppen
Retur mot renna
Røyevatnet
På vei opp 1042
Toppen
Utsikt ned Kopparskardet
1042
Kopparskardtinden
I Kopparskardet

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *