Olderbakkfjellet >900 moh

Olderbakkfjellet ligger en drøy kilometer videre bak Laslettinden som er en av de mest populære toppturene i Kvænangen. Om man tar seg tid til å gå videre til Olderbakkfjellet blir man belønnet med førsteklasses utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er ca to kilometer fra E6 mot Jøkelfjordeidet. Det er en del parkeringsplasser her og det er skiltet ved start.

Fra start er det et par hundre flate meter over en myr før man starter på en jevn stigning på rundt 20 grader opp den brede østflanken. Etter hvert smalner flanken og ender opp som en rygg rundt 500 moh. Man følger ryggen resten av turen opp. Det er en varde med postkasse der de fleste snur ett par hundre meter før det høyeste punktet på Laslettinden.

Fra det høyeste punktet på Laslettinden må man ned rundt 30 høydemeter før man starter på den slake stigningen mot Olderbakkfjellet. Herfra har man førsteklasses utsikt mot bl.a Skalsatinden, Øksfjordjøkelen, Fjelltindnasen og de utilgjengelige fjellene langs kysten i Kvænangen.

Jeg hadde lyst å fortsette ryggen videre mot Koppartinden, men med litt tvilsomme snøforhold stoppet jeg på Olderbakkfjellet og satser på å ta turen videre med en senere anledning.

Jeg returnerte samme rute i førsteklasses forhold på perfekt sløsj.

Turdata:

Dato: 18. April 2018
Distanse: 8,73 km
Høydemeter: 812
Tidsforbruk: 1:31 (1.05 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Olderbakkfjellet til høyre med Koppartinden til venstre
Laslettinden fra start
Mot Øvre Tverrelvtinden
Mot Burfjorden
Laslettinden
Mot Skalsatinden
Tilbake mot Laslettinden
Øksfjordjøkelen og Jøkelfjorden
Burfjord
Arnøya langt der bak
Ryggen videre mot Koppartinden