Bentsjordtinden 1168 moh

Bentsjordtinden er den høyeste toppen på Malangshalvøya og har merket rute til topps. Legenden og førstegangsbestiger Petter Zapffe (1925) mente at Bentsjordtinden var den toppen han hadde besøkt som hadde videst utsyn. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved Brokskar som ligger 12 kilometer vest for Ryaforbindelsen. Med ti på toppstatus i 2018 er startstedet merket og det godt med parkeringsplass.

Jeg har også vært på Benstjordtinden på vinteren.

Starten av turen går etter god sti gjennom den bratte skogen og man tar høyde fort i løpet av den første kilometeren av turen. Det  flater ut når man er ferdig med skogen ved Sandhaugen på rundt 350 moh.

Deretter er det litt mer sporadisk sti, men ruten er godt merket og man følger nordvestryggen til man er på rundt 800 moh. Her forlater man ryggen og sikter seg inn på skardet mellom Durmålstinden og Bentsjordtinden på drøye 1100 moh. Man følger ryggen den siste biten opp.

På toppen kan man nyte en av områdets bedre utsikter. Her ser man Kvaløya, Ringvassøya, Senja, Lyngenhalvøya og Tromsø fastland sine topper.

Turdata:

Dato: 8 August 2018
Distanse: 7,8 kilometer
Høydemeter: 1140
Tidsforbruk: 1:53 (1:08 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Bentsjordtinden
Ruteforslag
Benstjordtinden. Gikk opp ryggen til venstre gjennom skogen
Fra Sandhaugen
Klemmartinden
Kvaløya
Toppen fra ryggen
Mot Tromsø
Breen bak Bentsjordtinden