Husfjellet 632 moh

Husfjellet er en av Dronning Sonja sine favoritter og byr på fantastisk utsikt. Husfjellet har god sti og er av de hyppigst besøkte fjellene på Senja. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved kirken i Berg, Skaland. Fra Gisundbrua er det ca 56 kilometer. Det er stor parkeringsplass her og ved start er det en plakat som forteller litt om ruten som hat fått tillatelse til å kalle seg «Dronningruta».

Man starter stigningen umiddelbart etter god sti gjennom skogen som man er ferdig med allerede etter rundt 200 høydemeter. Her flater terrenget litt ut og nå kan man nyte utsikten mot bl.a Bergsøyan. På Sommardalhaugen 327 moh er det gjestebok.

Deretter er det et flatt parti over kloppet myr før man tar fatt på den siste stigningen på rundt 300 høydemeter til toppen. Fra 500 moh når man fjellets østrygg og den allerede fine utsikten blir enda råere når man ser fjellene rundt Steinfjorden og Okshornan  ytterst i Ersfjorden.

Fra toppen er utsikten på høyde med det beste i utlandet og vi skjønte hvorfor Dronningen vårs lot seg imponere av Husfjellet. Absolutt en av de fineste toppene vi har vært på.

Turdata:

Dato: 30 Juli 2018
Distanse: 6,85 kilometer
Høydemeter: 627
Tidsforbruk: 1:19 (42 min opp og 19 min ned)
GPS-plott fra gps3d.no

 

 

Husfjellet fra Steinfjorden
Ruteforslag
Starten av turen
Et turfølge med bjørkeris for å klaske klegg og fluer
Husfjellet fra Sommardalhaugen
Litjebrusen og Storbrusen de to nærmeste
Når man østryggen blir utsikten ok
Startstedet ned til høyre
Mats i raske klær på vei mot en pinakkel
Okshornan
Steinfjord
Det høyeste punktet fra postkassen
Mats foran Bergsøyan
Folkene med bjørkeris sliter fortsatt med insekter