Kyle 503 moh

Kyle er en liten topp med stor utsikt på fantastiske Senja.  Ruten er merket og har god sti. Fjellet ligger midt mellom Mefjordvær og Senjahopen og har fantastisk utsikt over Mefjorden. Her er turbeskrivelsen fra turen vår. 

Startstedet for turen er ved Mykjeneset som ligger ca 67 kilometer fra Gisundbrua. Det er noen parkeringsplasser langs veien og startstedet er skiltet.

Fra start tar man høyde etter god sti i bratt terreng langs ryggen og allerede etter 200 høydemeter er man over skogen og kan nyte utsikten over Mefjorden og de fantastiske toppene på andre siden av fjorden.

Ruten fortsetter etter ryggen og når man nærmer seg 500 moh flater det ut og ryggen blir litt smalere de siste par hundre meterne til postkassen. Det høyeste punktet er ca hundre meter før postkassen. Fra toppen kan man nyte utsikten mot bl.a Roalden i sør og den fantastiske rekken på nordsiden av Mefjorden med Kongan, Hesten, Segla og Barden.

Turdata

Dato: 31 Juli 2018
Distanse: 3,1 kilometer
Høydemeter: 492
Tidsforbruk: 1:03 (36 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Kyle fra Senjahopen

 

Ruteforslag
Starten av turen
Mefjordvær
Kyle nærmest og Mykjetinden bak
Ned ryggen
Senjahopen
Slaker litt ut når man nærmer seg toppen
Mykjetinden fra toppen
Roalden og Burstinden
Mot Kongan