Koppartinden 930 moh

Koppartinden er en fantastisk utsiktstopp nord i Kvænangen. Toppen lar seg enkelt kombinere med Laslettinden og Olderbakkfjellet som er med i Nord Troms sin ti på topp som heter Ut i Nord. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er ca to kilometer fra E6 mot Jøkelfjordeidet. Det er en del parkeringsplasser her og det er skiltet ved start.

Det er merket rute opp til Laslettinden og Olderbakkfjellet som jeg har besøkt på ski tidligere.

Etter noen hundre meter med slakt terreng i starten begynner man å ta høyde opp Laslettindens østrygg. I starten er det tydelig sti, men etter hvert forsvant den for meg. Ruten er uansett selvforklarende og da jeg kom opp til stein på drøye 600 moh fant jeg varder og sporadisk sti videre opp til dagens første topp. Laslettinden har postkasse og fin utsikt inn bl.a Burfjorden.

Turens neste etappe går i slakt terreng rundt en kilometer videre til Olderbakkfjellet. Her er det det også sporadisk sti og så lenge du holder deg på ryggen er det umulig å gå feil. Det er også postkasse på Olderbakkfjellet.

Vel oppe på Olderbakkfjellet smalner ryggen videre mot Koppartinden uten at det på noen måte blir luftig. Jeg fulgte ryggen og var noen ganger nede i sørsiden. Etter en halv kilometer etter ryggen når man platået til Koppartinden, der det står et gammelt reingjerde. Deretter er det en lett spasertur til toppen.

Fra det høyeste punktet kan man nyte utsikten mot toppene i nord som SkalsatindenØksfjordjøkelenFjelltindnasen. Man ser også Aibmadasgaisa som er en av få topper jeg mangler fra den  opprinnelige 666-listen min.

Turdata:

Dato: 28 August 2018
Distanse: 10,96 Kilometer
Høydemeter: 923
Tidsforbruk: 1:58 (1:11 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Koppartinden

 

Ruteforslag
Laslettinden fra start
God sti i starten
Lettgått terreng
Alteidet
Øver Tverrelvtinden og Mikalitinden
Olderbakkfjellet og Koppartinden fra Laslettinden
Laslettinden
Ryggen mot Koppartinden
Øksfjordjøkelen og Jøkelfjorden
Reingjerdet
Mot vest
Aibmadasgaisa
Skalsatinden
Øksfjordjøkelen
Kvænangstindene
Langfjordjøkelen bak
Burfjorden
Olderbakktinden
Laslettinden
Varden på Laslettinden og Burfjorden