Fløya 590 moh

Fløya er en av de mest populære fjellturene i Lofoten og fjellet byr på fantastisk utsikt og mulighet til å få med seg to av de mest populære fotomotivene fra Lofoten som er Svolværgeita og Djevelporten. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er ved Kirka i Svolvær der det er mulig å parkere. Det er også noen parkeringslommer det er stor rift om i området.

Starten av turen går etter ca hundre meter asfalt i vestlig retning før man kommer til starten av stien som er merket. Stien går i stor steinur i bratt terreng de første to hundre høydemeterne før det slaker ut. Såpass bratt at det er lagt ut kjetting på de bratteste partiene.

Over skogen går man i retning av Frosken 480 moh som ligger like nord for Djevelporten. Her er de våteste partiene kloppet. På ca 370 moh dreier ruten sørover i retning av Fløyas sørvestre rygg som man når på ca 530 moh. Den siste etappen til toppen krever litt klyving før man kan nyte utsikten.

Som turist så jeg det var tegnet inn sti ned mot Svolværgeita på kartet, og etter et forsøk på å gå den tviler jeg på at det er mulig å komme seg ned uten dødsangst, så jeg returnerte til der stien kom opp på ryggen like før Fløya igjen. Herfra er Djevelporten lett tilgjengelig via stien som går i vestsiden av Fløya. Djevelporten ligger ca 300 meter nord for toppen av Fløya.

Jeg fulgte stien ned til 300 moh og gikk ut til ryggen igjen for å se Svolværgeita. Deretter fulgte jeg stien fra geita og ned til «hovedstien» som turen startet med

Turdata:

Dato: 31. August 2018
Distanse: 5,38 kilometer (1,97 til Fløya)
Høydemeter: 866 (ca 580 til Fløya)
Tidsforbruk: 1:39 (34 min til Fløya)
Gps-plott fra gps3d.no

Fortoppen til Fløya og Svolværgeita fra Svolvær

 

Ruteforslag
Svolværgeita
Starten av stien
Bratt og godt tilrettelagt
I en solid steinur
Svolværgeita
Fløya bak til venstre
Klopper over de våteste partiene
Folksomt på Geita
Svolvær
Fløya i midten
Toppryggen til Fløya
Utsikt mot Litlmolla i øst
Ned mot Djevelporten
Litlmolla
Den høyeste toppen i bildet er Rulten
Mot Higravtinden og Geitgallien
Svolvær sentrum
Forsøk på å følge stien på kartet ned mot Geita
_