Uløytinden 1115 moh

Uløytinden byr på fantastisk utsikt mot Lyngsalpene og er en populær fjelltur både sommer og vinter. Vi var også innom på Blåtinden på turen som var den siste turen min i fjellsamlingen i Troms . Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen vår var direkte fra ferga over Rotsundet.

Turen startet med en drøy kilometer etter veien i retning av sentrum. Like etter Havvnes handelssted er starten skiltet og ruten fortsetter videre etter skogsvei en drøy kilometer. Det er skiltet der den gode stien fører deg videre over skogen. Deretter er det delvis vardet og lite sti videre.

Ruten er derimot ganske enkel og det er bare å følge eller være i nærheten av Hamnnesaksla og unngå stupet i sørøst. Etter en start med lite stein blir det ur resten av turen når du nærmer deg punkt 1042. Vi gikk innom Kjelvågtinden for utsikten sin del, før vi fortsatte en kilometer nordover til Uløytinden. Her er det gjestebok og en av fylkets bedre utsikter mot Lyngsalpene , Arnøya og Kågen.

Neste etappe til Blåtinden er rundt 2,5 kilometer videre nordover. Mens man trasker videre kan man nyte utsikten både i vest og øst. Etter drøye to timer på tur var vi på toppen av Blåtinden og fjellsamleprosjektet var ferdig. Litt dårligere utsikt herfra enn fra Uløytinden, men topp nummer 666 av 666 veide opp for det.

Da alternativet var 4-5 kilometer på vei gikk vi ryggen tilbake og fulgte oppruten ned til Havvnes. En liten bom i tidsestimat gjorde at vi bommet på fergen. Til gjengjeld fikk vi handlet på Havvnes Handelssted utenfor åpningstid og omvisning på museumet mens vi ventet på neste ferge.

Turdata:

Dato: 27. Juli 2019
Distanse: 18,9 Kilometer
Høydemeter: 1479
Tidsforbruk: 3:32
GPS-plott fra gps3d.no

Uløytinden fra E6
Ruteforslag
Ferga med det velklingende navnet Uløytind
Starten av skogsveien
God skilting
Over skogen er stien svært sporadisk
Støvelfjellet i midten
Kjelevågtinden
Uløytinden og Blåtinden
Uløytinden og Blåtinden fra toppen
Etter en myk start ble det mer stein og ur videre
Blåtinden fra Uløytinden
Mats tar seg av sekretærjobben ved postkassen
Tilbake mot Blåtinden
Ved varden på Blåtinden
Lyngsalpene
Storurdtinden til høyre og Tverrbakktinden i midten
Store Vaggastinden
Støvelfjellet
Voldsom feiring av 666 topper med både rødcola og krembanan
Mats på løpetur på ryggen
Retur fra Kjelevågtinden
Storhaugen
Store Peppartinden til høyre
Havvnes
Havvnes Handelssted