Sipmolvarri (Sepmola) 1342 moh

Sipmolvarri eller Sepmola er en fin utsiktstopp som er med på Ballangens topp ti. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Det er to vanlige ruter til Sepmola. Den ene starter ved Børsvatnet og er merket , mens vi gikk for varianten fra gruveveien ved Arnesfjellet. Det er parkering ved demningen og startstedet ligger ca ei mil fra Ballangen.

Fra start krysset vi broen og fortsatte etter delvis firehjulingvei og sti mot den midtre ryggen til Sipmolvarri. Etter en slak første kilometer blir det brattere opp mot ryggen. Etter en fin start på mose og lyng blir det mye stein videre. Vi fulgte ned «midtre» nordryggen opp til platået.

På 1200 moh slaker det ut igjen og herfra var det stort sett snø videre til det høyeste punktet. På toppen er det gjestebok og fin utsikt mot alle fjellene vi besøkte under «Ballangenferien» vårs. Bla Rombakstøtta, Sovende Dronning og Rånkeipen. Man ser også Møysalen som er kåret til Norges fineste tur og Stetinden som er nasjonalfjellet vårt.

Vi returnerte samme veien.

Turdata

Dato: 9 August 2019
Distanse: 10,12 Kilometer
Høydemeter: 926
Tidsforbruk: 2:10 (1:21 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Sepmola fra Rånkeipen
Ruteforslag
Sepmola fra startstedet
Bruavatnet og Arnesfjellet
Mats sjekker Tinder på vei opp mot den steinete ryggen
Lyngensk steinur

 

Rånkeipen
Toppen
Kom inn på merkingen fra Børsvatnet den siste biten til toppen
Fjell i Skånland

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *