Goalborri ligger over Koppangen og byr på fin utsikt over noen av de råeste toppene i Lyngsalpene. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet Koppangen ligger ca 17 kilometer fra Lyngseidet. Vi parkerte ved Koppangen brygger.

Fra start løp vi etter fjæra bort til Koppangselva og fulgte anleggsveien ved flomvollen som ble bygd etter noen uker med flom hver onsdag og søndag forårsaket av jøkulhlaup sommeren 2013. Veien tar deg en liten kilometer, før det er noen hundre meter sti og resten av turen foregår i steinur.

Turens bratteste parti er på sørsiden av elva opp mot Koppangsdalen. Her var det vardet, men vi mistet vardene og kom i et unødvendig bratt parti. Skal dog sies at det neppe fins en fantastisk vei opp her.

I Koppangsdalen fortsetter turen i Lyngenur av beste sort. Vi holdt oss på sørsiden av elva opp til det blåe og fine Koppangsvatnet. Fra vannet fortsatte vi noen hundre meter, før vi dreie opp et snøfelt i nærheta av bekken som kommer ned fra fjellet.

På drøye 650 moh var vi oppe på den brede ryggen mellom Goalborri og to navnløse topper på 983 og 1079 moh. Herfra fulgte vi nordvestflanken til Goalborri til topps. På toppen er det en liten varde og fin utsikt over Lyngenfjorden mot Kåfjordfjell og Store Lenangstinden som er den høyeste toppen på den nordlige delen av Lyngsalpene.

Vi returnerte samme rute, med et lite bad i Koppangsvatnet som må være verdens kaldeste vann?

Turdata

Dato: 19 Juli 2020
Distanse: 10,01 kilometer
Høydemeter: 958
Tidsforbruk: 2:48 (1:29 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

 

Goalborri fra anleggsveien
Ruteforslag
Turens bratteste parti
Som ble unødvendig bratt
Koppangsdalen og stein
Koppangsvatnet og Koppangsbreen
Snøfeltet vi gikk opp
Koppangsbreen
Mats og Koppangsvatnet
Skardet mellom toppene
Goalborri
Stortinddalen
Russedalen og senere Tytebærdalen
Lenangstindene til venstre og Struptindene til høyre

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *