Postdalstinden 1363 moh

Postdalstinden er en fin utsiktstopp i starten av Tamokdalen. Vi var også innom Postdalstindens nordøstre topp i en fin og variert tur. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Jeg har tidligere gått Postdalstindene på ski med start fra Stordalen.

Startstedet for turen er ved broen over Postdalselva seks kilometer fra krysset på Øvergård. Her er det gode parkeringsmuligheter.

Starten av turen går etter firehjulingvei på nordsiden av Postdalselva som tar deg gjennom skogen smertefritt. Etter rundt en kilometer dreide vi nordover mot den lange og bratte bakken opp mot Postdalsfjellet. Her er det stort sett mose og lyng i starten, før det blir litt steinur i slutten på det bratteste partiet.

Oppe ved Postdalsfjellet venter en slak kilometer før man når vestryggen til Postdalstinden. Starten av ryggen er grei, før det venter litt klyving den siste biten mot toppen. Her er det både en variant av Trolltunga og Djevelporten før man når det høyeste punktet. Den siste biten har vanskelighetsgrad: kommer ikke med på ti på topp med det første.

Turen videre til skardet mot den nordøstre toppen var fin på snøen og like over 1200 moh startet vi på stigningen mot den 10 meter lavere nabotoppen. Her er det skikkelig steinur hele veien.

Fra det høyeste punktet ser man mange av de virkelige fine turene i Storfjord kommune som bl.a Otertinden, Polvartinden og Barras.

Vi returnerte samme vei ned til skardet. Her kjørte vi en kjapp analyse av hardhetsgraden på snøen på breen ned mot Postdalen før vi løp ned. Vi løp mot en ryggformasjon i sørvestsiden i underkant av breen, før vi dreide mot nordøst og ned til Postdalen.

Turen ble avsluttet med ei knapp halv mil løping ned den fine Postdalen med dagens to topper i nord og en fin travers vi gikk i fjor høst i sør med bl.a Lemmetfjellet 

Turdata

Dato: 18 Juli 2020
Distanse: 12,51 kilometer
Høydemeter: 1337
Tidsforbruk: 3:15
GPS-plott fra gps3d.no

Postdalstinden fra Postdalsfjellet
Ruteforslag
Mot Postdalsfjellet fra start
Firehjulingvei gjennom skogen
Lemmetfjellets sin 1516 topp
Tamokdalen
Brattere og stein den siste biten mot Postdalsfjellet
Tamokdalens Trolltunge
Den siste biten mot toppen
Arja trengte en pust bakken mens Mats tok some-pausen sin
Postdalstindens nordtopp
Sørfjelltinden
Otertinden
Polavrtinden
Barras
Arja og den høyeste Postdalstinden
Effektiv nedfart på breen
Dette må være en fin skirute!
I Postdalen
Postdalsfjellet og Postdalstinden
Istinden

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *