Matmora 789 moh

Matmora er en veldig fin fjelltur på Austvågøy i Lofoten.  Med sin lange nordrygg er Matmora en veldig fin tur for å oppleve midnattssola. Fjellet er også avslutningen for  Lofoten Skyrace. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Matmora.

Turen har god sti både fra Delpen og via Rangeldalen. Anbefalingen vår er å gå opp den brattere ruten i Rangeldalen og ned Delpen om du har to biler tilgjengelig eller gidder å løpe/gå knappe seks kilometer asfalt.

Begge startstedene er merket og de ligger 35 og 29 kilometer fra Svolvær sentrum. Det er godt med parkering på begge alternativene.

Med alterativet fra Delpneset starter turen med bratt stigning etter god sti, der de våteste partiene er kloppet opp mot Delpen på 373 moh.  Herfra kan man nyte utsikten etter den fine og i starten steinfrie ryggen.

Etter rundt 2,5 kilometer langs ryggen når man punkt 529, her blir ryggen litt smalere den neste drøye kilometeren før det blir bredere igjen når man nærmer seg toppen. På det høyste punket er det en stor og fin varde og fantastisk utsikt i alle retningene.

Returen gikk ned Rangeldalen, der ruten følger sørøstflanken nesten 500 høydemeter før man følger Rangeldalen ned til mål. Her er det veldig fin sti på etappen fra dalen og gjennom skogen.

Turdata:

Dato: 4 Juli 2020
Distanse: 9,69 kilometer (6 opp fra Delpen og 3,6 ned via Rangeldalen)
Høydemeter: 839
Tidsforbruk: 1:50 (1:15 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Matmora fra Straumnes
Ruteforslag
Starten av turen fra Delpneset
God sti og klopper
Mot Laukvika
I starten av ryggen til Matmora som man ser bakerst
Grunnførfjorden
Den nydelige nordyggen til Martmora
Litt stein den siste biten
Den alternative ruten ned Rangeldalen
Mot toppen
Sikksakkstien gjennom den bratte delen av skogen